Startsida Sveriges Åkeriföretag

Vi arbetar för en sund och lönsam utveckling av åkerinäringen

SVERIGES ÅKERIFÖRETAG

Åkerinäringens branschorganisation

Bli medlem

Nominera till stora åkeripriset

Nominera till Stora Åkeripriset

Nu kan du nominera ett åkeri till Stora Åkeripriset, som delas ut av Sveriges Åkeriföretag och Svensk Åkeritidning i samband med Sveriges Åkeriföretags årsmöte och kongress i Stockholm den 5 maj. Läs mer.

Nya regler i Mobilitetspaketet

Nya regler i Mobilitetspaketet

Reglerna i mobilitetspaket ska leda till bättre arbetsvillkor för yrkesförare och en sund och rättvis konkurrens inom hela den europeiska transportsektorn. Läs mer om både nya och kommande regler. Läs mer.

Medlemsrådgivning

Medlemsrådgivning

Har du en branschfråga, en fråga om medlemskapet eller vad Sveriges Åkeriföretag kan erbjuda. Tveka inte att höra av dig. Telefon: 010-510 54 00 E-post: medlemsservice@akeri.se Läs mer om ditt medlemskap. Läs mer.

Senaste Nytt:
Se över er IT-säkerhet Läs mer

Nyheter

Vägvalet

Vägvalet

I åkerinäringens näringspolitiska program har vi listat flertalet punkter med nödvändiga förslag på åtgärder som skapar förutsättningar för en sund utveckling av näringen. Läs mer om vägvalet.

Vad händer med bränslepriserna?

Vad händer med bränslepriserna?

Priset på diesel har ökat med cirka 70 % sedan januari 2021. Den snabba kostnadsökningen är en enorm utmaning för många av våra medlemsföretag runt om i landet. Nu behövs insatser för att undvika en våg av konkurser runt om i landet. Läs mer.

Koll på personuppgifter

Koll på personuppgifter

Sveriges Åkeriföretag har en fullmatad GDPR-manual för er som är medlemmar, med god grundläggande vägledning kring hur ni ska hantera personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen. Läs mer.

SVENSK ÅKERITIDNING

Åkeriföretagens affärstidning som rapporterar om aktuella branschnyheter

Missa inga nyheter inom din bransch, prenumerera på Svensk Åkeritidning och vårt nyhetsbrev

Prenumerera

Bli medlem i Sveriges Åkeriföretag så får du:

- Stöd i form av kunskap, påverkan och kundspecifika verktyg
- Tillgång till våra branschexperters kunskap, information om juridiska frågor, lagar och författningar
- Information om digitala färdskrivare, kör-och vilotider, teknik och mycket mer

Läs mer     Bli medlem

Händerna på ratten

Händerna på ratten

- Ta ställning för att sluta rattsurfa. Som yrkesförare och åkeriföretagare är du och företaget ett föredöme i trafiken. Nu riktar vi oss till er. Ta ställning och visa att ni står bakom kampanjen för att sluta rattsurfa - Händerna på ratten! Läs mer och ta ställning.

Åkerinäringens färdplan

Åkerinäringens färdplan

Åkerinärings färdplan till fossilfrihet beskriver nödvändiga politiska beslut, möjliga tekniksprång och affärsmöjligheter som gör att åkerinäringen når fossilfrihet och samtidigt stärker sin konkurrenskraft. Läs färdplanen.

Fair Transport

Fair Transport

Fair Transport är en certifiering för godstransporter på väg som kontrolleras av tredjepart. Fair Transport ska garantera en hållbar affär, både för den som säljer och köper transporter men även för slutkunden som köper det som transporterats. Läs mer.

Kommande utbildningar

2023-02-11 - 2023-02-11 / Skövde
YKB delkurs 2 - Godstransporter
Läs mer

2023-02-11 - 2023-02-11 / Linköping
YKB delkurs 2 - Godstransporter
Läs mer

2023-02-11 - 2023-02-11 / Örebro
YKB delkurs 1 - Sparsam körning
Läs mer

2023-02-17 - 2023-02-17 / Mariestad
YKB delkurs 3 - Lagar och regler
Läs mer

2023-02-18 - 2023-02-18 / Halmstad
YKB delkurs 2 - Godstransporter
Läs mer

Sveriges Åkeriföretag erbjuder ett brett utbildningsprogram speciellt framtaget för företagsledare och medarbetare i åkerinäringen. Se alla utbildningar

juridisk hjälp

Juridisk hjälp

Våra branschjurister är specialiserade på transport-och yrkestrafikfrågor för att kunna erbjuda bästa hjälp till våra medlemsföretag Mer om juridisk hjälp

ekonomi top image

Transportekonomi

Att ha koll på ekonomin är en förutsättning för ett framgångsrikt åkeri, och därför erbjuder vi alla våra medlemmar hjälp och råd i transportekonomi Läs mer om Transportekonomi

förmånsavtal top image

Förmånsavtal

Som medlem i Sveriges Åkeriföretag får du förmånsavtal vad gäller drivmedel, försäkringar och mycket mer. Vi har avtal på ett stort antal produkter och tjänster som är nödvändiga för att kunna bedriva ett framgångsrikt åkeri. Läs mer om våra förmånsavtal

 

Svenska Truckers

Svenska Truckers är ett av TV3 populäraste program. Redan under första säsongen belönades serien med TV-priset Kristallen som bästa reality 2020. Efter sex sända säsonger fortsätter serien slå tittarrekord. Kompetenta yrkesmänniskor som visar att de är duktiga på sitt yrke blir ärlig och engagerande TV och fortsätter lockad en storpublik. Säsong 7 sänds under våren 2023. Vi söker ständigt nya deltagare, tveka inte att skicka in din ansökan.

Läs mer