Händerna på ratten sluta rattsurfa

Håll händerna på ratten

Gör ditt personliga ställningstagande

Till ställningstagandet

Händerna på ratten

Ta personlig ställning för att sluta rattsurfa.  


Som yrkesförare är du ett föredöme i trafiken. Med vägen som arbetsplats sitter du på en erfarenhet som många medtrafikanter saknar. En erfarenhet som kommer från en gedigen utbildning och efter mängder av mil bakom ratten. Du tänker både ett, två och tre steg inför varje trafiksituation för att förutse risker och undvika olyckor. Dina medtrafikanter skulle bara veta hur många olyckor som du räddat upp utan att de ens insett att det var nära. En anonym vägens hjälte med andra ord. 

Varje år inträffar 1 000-tals trafikolyckor. Varje olycka som orsakats av att föraren tappat uppmärksamheten i samband med att de har använt mobiltelefon är en för mycket. Hur många trafikolyckor som orsakas av just den anledningen är svår att säkerställa men under år 2020 har närmare 15 000 personer bötfällts för användande av mobiltelefon vid färd. En statistik som tyvärr visar hur vanligt förekommande det är. Dessutom är mörkertalet stort.  

We want you! Håll händerna på ratten! 
Nu riktar vi oss till dig som yrkesförare. Ta personlig ställning och visa att du stödjer vår kampanj för att sluta rattsurfa - Händerna på ratten, och var ett föredöme även här. Vi ska inte bara vara störst, längst och tyngst längs vägarna. Vi ska även visa att vi är bäst - bäst på vårt yrke, bäst på att följa lagar och regler och bäst på att ta vårt ansvar. 

Genom att ta ställning för ”Händerna på ratten” gör du ett personligt ställningstagande. Ett ställningstagande som förhoppningsvis påverkar andra att göra desamma. Ett ställningstagande som får människor att sluta rattsurfa. Ett ställningstagande som kan rädda liv! 

Gå in på kampanjsidan och ta ställning du med. Låt oss än en gång visa att åkeribranschen tar ansvar och föregår med gott exempel.  

Kampanjen är en del i arbetet för en sund och attraktiv åkerinäring. 

Händerna på ratten - sluta rattsurfa

Håll händerna på ratten

Gör ditt personliga ställningstagande

Till ställningstagandet

Digital Kampanjknapp

Händerna på ratten sluta rattsurfa

Dela och sprid gärna vår digitala kampanj-knapp för att ytterligare visa att du stödjer kampanjen. Lägg upp den på er hemsida eller sätt den på din profilbild i sociala medier under en period. På så sätt visar du ditt stöd för att man lägger undan mobilen och har händerna på ratten.

 

Beställ ett klistermärke

Händerna på ratten sluta rattsurfa
Beställ ett klistermärke med händerna på ratten. Märket är framtaget för att sätta på insidan av framrutan på företagets fordon. Utåt syns loggan för händerna på ratten, på insidan får förarna en påminnelse om att hålla just händerna på ratten. Märket är 100mm i diameter. Märket beställs i en webbshop hos Täbykopia till självkostnadspris.

->> Till webbshopen

Det handlar om sekunder

Mycket hinner hända på 1 sekund. I 50 km/h rullar ett fordon cirka 15 meter/sekund, i 70 km/h ökar det till ca 21 meter/sekund. Håll händerna på ratten.

Kontakt