Händerna på ratten sluta rattsurfa

Håll händerna på ratten

Gör ditt personliga eller företagets ställningstagande

Till ställningstagandet

Händerna på ratten

Till dig som yrkesförare och dig i företagsledande position.
Ta ställning för nolltolerans mot rattsurfning.  

Varje år inträffar 1 000-tals trafikolyckor. Varje olycka som orsakats av att föraren tappat uppmärksamheten i samband med att de har använt mobiltelefon är en för mycket. Hur många trafikolyckor som orsakas av just den anledningen är svår att säkerställa men under år 2021 har närmare 18 300 personer bötfällts för användande av mobiltelefon vid färd. En statistik som tyvärr visar hur vanligt förekommande det är. Dessutom är mörkertalet stort.  

Till dig som yrkesförare

Som yrkesförare är du ett föredöme i trafiken. Med vägen som arbetsplats sitter du på en erfarenhet som många medtrafikanter saknar. En erfarenhet som kommer från en gedigen utbildning och efter mängder av mil bakom ratten. Du tänker både ett, två och tre steg inför varje trafiksituation för att förutse risker och undvika olyckor. Dina medtrafikanter skulle bara veta hur många olyckor som du räddat upp utan att de ens insett att det var nära. En anonym vägens hjälte med andra ord. 

Nu riktar vi oss till dig som yrkesförare. Ta personlig ställning och visa att du stödjer vår kampanj för nolltolerans mot rattsurfning - Händerna på ratten, och var ett föredöme även här. Vi ska inte bara vara störst, längst och tyngst längs vägarna. Vi ska även visa att vi är bäst - bäst på vårt yrke, bäst på att följa lagar och regler och bäst på att ta vårt ansvar. 
 

Till dig i företagsledande position

Som åkeriägare och verksamhetsansvarig har ni det yttersta ansvaret för företaget, dess anställda och den externa bild som just ert företag förknippas med. Att skapa förutsättningar och synliggöra att företagets fordon framförs på ett trafiksäkert sätt ger företaget konkurrensfördelar både gentemot kunder, inför kommande rekryteringar och inför alla medtrafikanter. Ert val som gör skillnad!   
Vi riktar oss till dig i företagsledande position. Ni som leder, styr och sätter riktlinjerna för vad ert företag står för och vill förknippas med. Ta ställning och visa att ert företag står bakom vår kampanj för nolltolerans mot rattsurfning – ”Händerna på ratten”. Visa att ni och svensk åkerinäringen tar ansvar och vill vara ett föredöme även här. 
 

Ta ställning på vår kampanjsida

Genom att ta ställning för ”Händerna på ratten” gör du som yrkesförare ett personligt ställningstagande och du som företagsrepresentant ett ställningstagande för hela företaget. Ett ställningstagande som förhoppningsvis påverkar andra att göra desamma. Ett ställningstagande som får människor att sluta rattsurfa. Ett ställningstagande som kan rädda liv! 

Gå in på kampanjsidan och ta ställning. Låt oss än en gång visa att åkeribranschen tar ansvar och föregår med gott exempel.  

Kampanjen är en del i arbetet för en sund och attraktiv åkerinäring. 

Gotlands Åkericentral - Händerna på ratten

Gör som Gotlands Åkericentral

Ta ställning för nolltolerans mot rattsurfning på företaget.

Läs mer

Digital Kampanjknapp

Händerna på ratten sluta rattsurfa

Dela och sprid gärna vår digitala kampanj-knapp för att ytterligare visa att du stödjer kampanjen. Lägg upp den på er hemsida eller sätt den på din profilbild i sociala medier under en period. På så sätt visar du ditt stöd för att man lägger undan mobilen och har händerna på ratten.

 

Beställ ett klistermärke

Händerna på ratten sluta rattsurfa
Beställ ett klistermärke med händerna på ratten. Märket är framtaget för att sätta på insidan av framrutan på företagets fordon. Utåt syns loggan för händerna på ratten, på insidan får förarna en påminnelse om att hålla just händerna på ratten. Märket är 100mm i diameter. Märket beställs i en webbshop hos Täbykopia till självkostnadspris.

->> Till webbshopen

Händerna på ratten - sluta rattsurfa

Håll händerna på ratten

Gör ditt personliga eller företagets ställningstagande

Till ställningstagandet

Det handlar om sekunder

Mycket hinner hända på 1 sekund. I 50 km/h rullar ett fordon cirka 15 meter/sekund, i 70 km/h ökar det till ca 21 meter/sekund. Håll händerna på ratten.

Kontakt