Utbildning i Transportekonomi Bas

Du får en genomgång av grunderna i att beräkna kostnader vid lastbilstransporter. Transportekonomi basutbildning är en metodisk genomgång av hur ett åkeri kan beräkna kostnader för lastbilstransporter. Vi lär ut ett arbetssätt och förklarar principer för kalkyleringens grunder. Vi ger exempel på enkla metoder för att följa upp verksamhet med efterkalkyler. I utbildningen används verktyget SÅ webbkalkyl som är helt webbaserat och användarvänligt. En väl investerad tid! 

Mål

Basutbildning i transportekonomi ska förmedla kunskap. Så här gör du! Efter utbildningen ska deltagarna ha en kännedom om hur man beräknar kostnader på ett metodiskt och tidseffektivt sätt med någorlunda precision i värdena. Praktiskt ska deltagaren kunna göra grundläggande beräkningar i den egna åkeriverksamheten såsom:

  • Beräkna tid och mil för planerat eller utfört uppdrag
  • Fordonets fasta och rörliga kostnader
  • Personalkostnader per timme
  • Ta hänsyn till övriga kostnader såsom provision, administrationskostnad mm så får du ett beräknat resultat.
  • Efterkalkyler, resultatkalkyl och täckningsbidrag 

Målgrupp

Utbildningen är en grundutbildning och vänder sig till dig som vill ha en större förståelse hur du beräknar kostnader för dina transporter. 

Aktuella kursdatum och praktisk information

Torsdag 16 sept lärarledd online. Utbildningen sker online via möteslänk till Microsoft Teams. Du behöver ha en webbkamera, mikrofon och sitta vid en dator eller surfplatta.

Kursen pågår kl 09.00-16.00.
Pris 1995 kr för medlem (2495 kr för icke medlem), exkl moms. 
Vid anmälan av två personer eller fler från samma företag erhålls en rabatt på 495 kr/person.
Utbildning erbjuds både som en utbildning på plats eller som en distansutbildning. Önskar ni en egen företagsförlagd utbildning så kontakta oss för offert.

Vid lärarledd kurs i kurslokal ingår kaffe och lunch och priset är då 2495 kr för medlem (2995 för icke medlem), exkl moms.
 

 

 

 

På bokningssidan hittar du en kurs i Transportekonomi.

 

Till bokningssidan

 

 

 

 

 

Har du några frågor om denna kurs?

Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på telefon: 010-510 54 20
via mail till: utbildning@akeri.se eller via kontaktuppgifterna nedan.