Headerbild Aktuellt och nyheter

Aktuellt och nyheter

Håll dig uppdaterad med det senaste från åkerinäringen

Här finner du intressanta nyheter och artiklar som vi på Sveriges Åkeriföretag publicerar. Håll dig uppdaterad men dom senaste branschnyheterna genom att läsa våra senaste nyheter.

2020-02-11
En rolig lördag med årsmöte och gokart 21 mars i Kungälv

Ställ upp när Sveriges Åkeri­företag Västra Götalands tre snabbaste förare ska koras på gokartcentralen i Kungälv 21 mars!

2020-02-10
Nominera till Stora Åkeripriset

Nomineringen har öppnat till Stora Åkeripriset som delas ut den 14 maj på Sveriges Åkeriföretags årsmöte. 

2020-02-10
SÅ årsmöte i Västerås 14 maj 2020

Välkommen till Sveriges Åkeriföretags centrala årsmöte i Västerås torsdagen den 14 maj. Kom och delta i diskussioner och beslut under årsmötesförhandlingarna, bli uppdaterad om Sveriges Åkeriföretags arbete, ta del av branschnyheter och inte minst kom för att träffa och umgås med dina kollegor i landet!

2020-02-10
Skattebefrielsen för biobränslen måste fortsätta

Vi har träffat tjänstemän och expertisen i DG Competition hos EU kommissionen i Bryssel för att diskutera krav på fortsatt undantag från statsstödsreglerna som ger möjlighet till fortsatt skattebefrielse för svenska grödebaserade biodrivmedel. 

2020-02-07
Frukostmöten i Jämtland och Västernorrland

Välkommen på våra frukostträffar i Västernorrland och Jämtland under vecka 7.

2020-02-06
Regionala årsmöten i hela landet

​​​​​​Planeringen pågår för föreningarnas regionala årsmöten. Här läggs inbjudningarna ut vartefter de är klara. Aktiviteterna ser lite olika ut runt om i landet. Kolla när och var din regionala förening håller årsmöte. Du är varmt välkommen!

2020-02-03
Ny rapport om bioraffinaderier

Reduktionsplikten är på plats men investeringar i svenska bioraffinaderier verkar dröja. Den 12 februari presenteras en rapport från ett Vinnova-finansierat projekt om investering i bioraffinaderier. 

2020-01-30
Sök tjänsten som branschföreträdare i region mitt

Vi behöver stärka vår organisation och söker en engagerad Branschföreträdare i region Mitt. Vi söker dig som vill vara en del av branschen och vill bidra till den fortsatta utvecklingen av näringen.

2020-01-29
Vi rekryterar ny vd till Nordic Logistics Association 

Torsten Laksafoss Holbek tillträder som verkställande direktör för Nordic Logistics Association i Bryssel den 1 mars. Han kommer närmast från Danska Arbetsgivarföreningen i Bryssel. Torsten efterträder Søren Hyldstrup Larsen.

2020-01-28
Årsmöte- Sveriges Åkeriföretag Gävleborg

Sveriges Åkeriföretag Gävleborg och Gävleborgs Åkeriservice AB bjuder in till årsmöte den 27-28 mars 2020. Följ med på en kryssning med Viking Line M/S Cinderella.