Headerbild Aktuellt och nyheter

Aktuellt och nyheter

Håll dig uppdaterad med det senaste från åkerinäringen

Här finner du intressanta nyheter och artiklar som vi på Sveriges Åkeriföretag publicerar. Håll dig uppdaterad men dom senaste branschnyheterna genom att läsa våra senaste nyheter.

2018-12-12
Trafikverket har beslutat om nya krav på kompetens

Trafikverket förändrar sina krav på kompetens för Arbete på väg från 1 januari 2019. De nya kraven införs successivt i nya upphandlingar.  

2018-12-11
Direktavtal kan ge bättre vinterväghållning

Direktavtal mellan upphandlare och de aktörer som äger vinterväghållningsresurserna, främst åkerier och lastbilscentraler som arbetar enligt Fair Transport, ger effektivare vinterväghållning. Det framhåller Peter Svensson, ansvarig för bygg- och anläggningsnätverket i Sveriges Åkeriföretag.

2018-12-10
Missade du Renhållarträffen 2018?

Nu kan du titta på alla programpunkter på vår Youtube-sida. Trender på avfallsmarknaden, Elfordon, Reduktionsplikt, Egen regi kontra upphandlat och mycket mera.

2018-12-06
Kommer vi att få se lastbilar i kolonn genom Skåne?

I en artikel i Sydsvenskan öppnar Trafikverket upp för kolonnkörning genom Skåne. Anledningen är förra vinterns extrema snöoväder som ledde till att Trafikverket helt stängde väg E65 då vägen var full av stillastående lastbilar.

2018-12-06
Åkeriföretagen och Tullverket samverkar mot tullbrottslighet

Sveriges Åkeriföretag och Tullverket har tecknat en överenskommelse om samverkan mot tullbrottslighet – SMT. Överenskommelsen undertecknades i Göteborg den 16 november av Rickard Gegö, vd i Sveriges Åkeriföretag och Annette Dys, enhetschef i Tullverket.

2018-12-04
Genombrott i cabotagefrågor vid måndagens ministermöte

På måndagskvällen nådde EU:s transportministrar en kompromiss som innebär att det blir schysstare arbetsvillkor och sund konkurrens inom åkerinäringen. Den svenska linjen i frågor om utstationering, ökad kontroll och reglering av kombinerade transporter har fått gehör. Besluten är i stora delar helt i linje med Sveriges Åkeriföretags ståndpunkter.

2018-11-28
Trafikerar du Göteborgs hamn?

APM Terminals Gothenburgs implementering av självserviceportar innebär vissa förändringar under vecka 48 och 49.

2018-11-21
Nu utvecklar vi Fair Transport

Sveriges Åkeriföretag och Transportföretagen utvecklar Fair Transport – ett initiativ för hållbara affärer och en hållbar transportbransch. Lanseringen kommer att ske under första kvartalet 2019.

2018-11-21
SÅ årsmöte i Skövde 23 maj 2019

Boka upp datumet 23 maj redan nu. Då bjuder vi in till Sveriges Åkeriföretags centrala årsmöte som går av stapeln i Skövde. Alla medlemmar är välkomna. Inbjudan och anmälningsförfarande publiceras senare på www.akeri.se. 

2018-11-16
Lantbrukskonferens 7-9 februari

Sveriges Åkeriföretags nätverk Lantbrukstransporter bjuder in till lantbrukskonferens den 7-9 februari på Rimforsa strand utanför Linköping. Ta tillfället att få en uppdatering i branschens frågor och nätverka med branschkollegor!