Headerbild Aktuellt och nyheter

Aktuellt och nyheter

Håll dig uppdaterad med det senaste från åkerinäringen

Här finner du intressanta nyheter och artiklar som vi på Sveriges Åkeriföretag publicerar. Håll dig uppdaterad men dom senaste branschnyheterna genom att läsa våra senaste nyheter.

2019-02-11
SÅ Juridik poddar

Sveriges Åkeriföretags jurister poddar. I första avsnittet delar de med sig av en massa tips kopplat till kör- och vilotidsreglerna. De tar bland annat upp de vanligaste avvikelserna, betydelsen av proaktiva åtgärder och bevisning samt diskuterar begreppet "göra vad som ankommer på en".

2019-02-06
När- och fjärrtrafiksektionen bjuder in till årsmöte och studiebesök

Du som är verksam inom bud- paket- och fjärråkerier är välkommen till Huddinge tisdag 19 februari kl 18. Då håller när- och fjärrtrafiksektionen i ABC-regionen årsmöte. Intressant studiebesök ingår.

2019-02-06
Färdplan för fossilfrihet i åkerinäringen

Idag presenterar åkerinäringen sin färdplan till fossilfrihet år 2045. Lastbilstrafiken står enligt Sveriges officiella statistik för sju procent av Sveriges utsläpp och godstrafikarbetet på väg förväntas öka. Det finns en hel del åtgärder och politiska beslut som skyndar på omställningen, enligt Sveriges Åkeriföretag som tagit fram färdplanen.

2019-02-05
Rekrytering till branschen - dialogträff i Malmö 26 febr

Svensk Åkerinäring behöver fler kompetenta förare – Men var finns de? Hur utbildas de?
Välkommen till Malmö 26 febr för att diskutera hur vi kan arbeta tillsammans för att rädda utbildningsplatser och kompetensförsörjning.

2019-02-04
Vill du bli en bättre Transportsäljare?

Den 26 mars 2019 erbjuder vi kursen Affärsmannaskap steg 1. Det är en grundläggande kurs som innehåller försäljningens grunder med genomgång av hela säljprocessen samt hur kundernas köp- och beslutsprocess påverkar våra förutsättningar att agera och sälja. 

2019-02-01
Omkörningsförbud införs för tunga fordon på E6 i Skåne 

Länsstyrelsen i Skåne har beslutat om omkörningsförbud för tunga lastbilar på E6 i Skåne. Förbudet införs den 18 mars och gäller sträckan mellan Vellinge och Helsingborg mellan klockan 06 och 09 på morgonen samt 16 och 18 på kvällen. 

2019-01-31
Regionala årsmöten i hela landet

​​​​​​Planeringen pågår för föreningarnas regionala årsmöten. Här läggs inbjudningarna ut vartefter de är klara. Aktiviteterna ser lite olika ut runt om i landet. Kolla när och var din regionala förening håller årsmöte. Du är varmt välkommen!

2019-01-31
SÅ årsmöte i Skövde 23 maj 2019

Välkommen till Sveriges Åkeriföretags centrala årsmöte i Skövde torsdagen den 23 maj. Kom och delta i diskussioner och beslut under årsmötesförhandlingarna, bli uppdaterad om Sveriges Åkeriföretags arbete och ta del av branschnyheter.

2019-01-31
Nya smarta färdskrivaren - Frågor och Svar

Vi har samlat ett antal frågor och svar kring den nya smarta färdskrivaren.

2019-01-29
Debatt om hastigheter

Under veckan har det varit en het debatt om hastighetsefterlevnaden hos yrkestrafiken. Trafikverket och Transportstyrelsen menar att den yrkeskategorin är värst gällande överträdelser. Läs deras debattartikel, vår replik samt lyssna på vår vd, Rickard Gegö uttala sig i Sveriges Radio.