Headerbild Aktuellt och nyheter

Aktuellt och nyheter

Håll dig uppdaterad med det senaste från åkerinäringen

Här finner du intressanta nyheter och artiklar som vi på Sveriges Åkeriföretag publicerar. Håll dig uppdaterad men dom senaste branschnyheterna genom att läsa våra senaste nyheter.

2021-09-21
Webbinarie - Effektiv miljörapportering av transporter

Webbinariet ger en lägesrapport från experter inom Klimat/Miljö och man beskriver hur man kan rapportera effektivt digitalt och vilka effekter man kan uppnå.

2021-09-20
Inbjudan webbinarie - Transportjuridik för dig inom industri och handel

Ansvarar du för eller beställer transporter inom industri och handel? Då är detta webbinarie högintressant för dig.  

2021-09-17
Inbjudan till Sveriges Åkeriföretag Västra Götalands årsmöte

Den 9 oktober välkomnar vi medlemmar i Sveriges Åkeriföretag Västra Götaland till en rolig lördag innehållandes årsmöte och gokart.

2021-09-14
Remiss om genomförandet av mobilitetspaketet

Regeringskansliet har skickat ut en remiss om genomförande av det i EU, antagna mobilitetspaketet. Förslagen som remitteras innefattar bland annat regler kring kombinerade transporter, användandet av utländska fordon och sociala villkor.

2021-09-08
Fysiska YKB-kurser är tillbaka!

Äntligen kan vi erbjuda fysiska YKB-kurser som komplement till de digitala. 

2021-09-06
Yrkesförare – Visa att du håller händerna på ratten 

Kampanjen Håll händerna på ratten syftar till att ge yrkesförare en chans att vara föredömen och visa att det är slutsurfat på mobilen i trafiken. Där håller vi händerna på ratten.

2021-09-06
Webbinarie-serie med tema: framgångsrikt företagande

I vår webbinarieserie kring framgångsrikt företagande får du nyttig information inom fyra fokusområden: företagsekonomi, juridik, arbetsmiljö och Fair Transport. 

2021-09-03
Är ”Fit for 55” fit för åkerierna?

I vilken grad har Bryssel lyckats synka med åkeriföretagen och hur kan initiativen komma att påverka Sveriges Åkeriföretags medlemmar?

2021-09-03
Årsmöte för föreningen Sveriges Åkeriföretag Småland-Öland 23 sept

Nu har det blivit dags för föreningen Sveriges Åkeriföretag Småland-Öland att hålla sitt årsmöte digitalt den 23 sept med efterföljande event: Lönsamma och hållbara affärer. 

2021-09-03
Lönsamma och hållbara affärer

Sveriges Åkeriföretag och Scania Sverige bjuder in till ett webbinarium den 23 sept med tema lönsamhet och hållbarhet. Alla medlemmar är välkomna.