Headerbild Aktuellt och nyheter

Aktuellt och nyheter

Håll dig uppdaterad med det senaste från åkerinäringen

Här finner du intressanta nyheter och artiklar som vi på Sveriges Åkeriföretag publicerar. Håll dig uppdaterad men dom senaste branschnyheterna genom att läsa våra senaste nyheter.

2024-06-19
Medlemsträff i Eskilstuna 26 september

Torsdagen den 26 september är du välkommen till Eskilstuna på medlemsträff där fokus ligger på information runt kör- och vilotider. Anmäl dig redan nu!

2024-06-18
Scania ny samarbetspartner till Sveriges Åkeriföretag i Svenska Truckers 

Realityserien Svenska Truckers är Sveriges Åkeriföretags största kommunikationssatsning någonsin. Serien har bidragit till ökad rekrytering av nya lastbilsförare och till ökad kännedom om den samhällsviktiga åkerinäringen. Nu blir Scania samarbetspartner till Sveriges Åkeriföretag kring Svenska Truckers och vi får följa med in bakom kulisserna och möta människor i serviceverkstäder runt om i landet 

2024-06-17
Läget med handläggningen av dispenser är akut och åtgärd behövs omgående 

De långa handläggningstiderna hos Trafikverket gällande dispenstransporter skapar stora problem för många företag runt om i hela landet. Trafikverket släppte idag sin rapport, Hantering av transportdispenser, som presenterar förslag till förenklingar och effektiviseringar men åtgärder behövs även här och nu.  

2024-06-17
Oklarheter i implementeringen av nya färdskrivaren

Under de närmsta två åren ska den nya smarta färdskrivaren version 2 installeras i alla färdskrivarpliktiga fordon i EU. Men tekniken verkar inte vara helt tillförlitlig. Samtidigt verkar EU-kommissionen vilja vänta och se hur resultatet blir, i stället för att skjuta fram implementeringen. En märklig hållning, menar Sveriges Åkeriföretag i en intervju till Svensk Åkeritidning.

2024-06-17
Sveriges Åkeriföretag i Almedalen

Sveriges Åkeriföretag finns på plats under delar av Almedalsveckan där vi påverkar och lyfter åkerinäringens mest aktuella frågor. I år arrangerar vi bland annat ett eget frukostmöte där vi bjudit in representanter från samtliga politiska partier, ett gemensamt seminarie med Trafikverket kring vinterväghållning och ett gemensamt seminarie med Tågföretagen och Svensk Sjöfart kring transporteffektivitet. Vi arrangerar och deltar även på flera rundabordsamtal under veckan.

2024-06-17
Välkommen på medlemshelg i Tällberg

Den 9-10 november bjuder vi in till en medlemshelg i Tällberg. Vi erbjuder ett fullspäckat program med mycket kunskap blandat med tid för mingel med kollegor och inte minst god mat och dryck.

2024-06-14
Digitala Åkerihandboken är uppdaterad

Vi ser regelbundet över innehållet i Åkerihandboken och uppdaterar den digitala versionen på vår hemsida flera gånger per år. Nu finns en ny version att tillgå på vår hemsida. 

2024-06-13
Trafikverket och Sveriges Åkeriföretag samarbetar för bättre vägunderhåll

Efter en tuff vinter och vår på Sveriges vägar har Trafikverket och Sveriges Åkeriföretag nu ökat samarbetet för att gynna vägunderhållet. 

2024-06-10
Vi söker en Site Manager

Är du en specialist inom webbutveckling och digital marknadsföring? Vill du vara med och forma framtidens digitala landskap för en av Sveriges största och viktigaste näringar? Då har vi en ledig tjänst just för dig!

2024-06-05
Sydsvenska Handelskammaren ny leverantör av SÅ Index från 2026

Sydsvenska Handelskammaren har skrivit under en avsiktsförklaring om att bli ny leverantör av ett flertal svenska branschindex, däribland SÅ Index.