Headerbild Aktuellt och nyheter

Aktuellt och nyheter

Håll dig uppdaterad med det senaste från åkerinäringen

Här finner du intressanta nyheter och artiklar som vi på Sveriges Åkeriföretag publicerar. Håll dig uppdaterad men dom senaste branschnyheterna genom att läsa våra senaste nyheter.

2019-10-16
Winter is coming – så förbereder ni er

När ni planerar era transporter, tänk på att kyla, mörker och nederbörd gör att vissa saker tar längre tid. Läs vår checklista inför vintern.

2019-10-15
Hållbara hastigheter helt i linje med Fair Transport

Åtta av Sveriges största transportköpare tar nu tillsammans med Trafikverket ett gemensamt ansvar för att bidra till en ökad hastighetsefterlevnad genom sina upphandlingar och beställningar av transporter.

2019-10-11
Till åkeriföretag och yrkesförare som trafikerar Storbritannien

Storbritanniens Department for Transport (DFT) har skickat ett brev till transportföretag och transportorganisationer inom EU inför Storbritanniens utträde den 31 oktober. 

2019-10-08
Farligt gods konferensen 2019

Farligt gods konferensen är en mötesplats för dig som arbetar med farligt gods, säkerhet, transport och logistik. Den genomförs i Göteborg den 14 november.

2019-10-08
Nordic Logistics Association (NLA) söker VD/topplobbyist till Bryssel

Vi söker en erfaren lobbyist, helst med solid kunskap om transportpolitiken i EU och i Norden, och som med bas i Bryssel kan behålla, bygga och utveckla NLA’s nätverk för att skapa inflytande och genomslagskraft i EU.

2019-10-07
GDPR - nu även informationsmöte i Göteborg

Våra informationsmöten om lanseringen av Sveriges Åkeriföretags standard för GDPR har nu utökats med ett möte i Göteborg 29 okt. Välkommen!

2019-10-02
Gör bra affärer på Swedoldagarna

I oktober genomförs Swedoldagarna runt om i landet. Ett perfekt tillfälle att handla det som behövs gällande bland annat kläder, skor, verktyg och tillbehör. 

2019-10-01
Undvik besvärliga och dyra långtidssjukskrivningar

SÅ Sjukvårdsförsäkring ger dig snabb specialistvård när du behöver den! Genom att koppla försäkringen till Trygg Hansas app får du hjälp ännu snabbare och undviker kostsam väntetid.

2019-09-25
Hur säkrar vi framtidens kompetensbehov inom åkerinäringen?

Välkommen till Sundsvall 10 okt för att diskutera den viktiga frågan om förarbristen i branschen.

2019-09-23
Så här gör du vid en viltolycka

I Sverige inträffar det mer än en viltolycka nästan var 8:e minut. Tänk på detta om olyckan är framme.