Headerbild Aktuellt och nyheter

Aktuellt och nyheter

Håll dig uppdaterad med det senaste från åkerinäringen

Här finner du intressanta nyheter och artiklar som vi på Sveriges Åkeriföretag publicerar. Håll dig uppdaterad men dom senaste branschnyheterna genom att läsa våra senaste nyheter.

2019-04-25
Anmäl dig till SÅ årsmöte i Skövde 23 maj

Påverka och engagera dig i Sveriges Åkeriföretags frågor! Anmäl dig snarast till vårt årsmöte i Skövde den 23 maj. Alla medlemmar är välkomna och anmälan krävs senast 2 maj.

2019-04-24
Internationell transportkonferens i London den 3 oktober

IRU Logistics & Innovation är en öppen konferens som genomförs den 3 oktober 2019 på London Heathrow Airport. Konferensen riktar sig till transportnäringens specialister inom teknik, trafiksäkerhet, miljö och logistik.

2019-04-23
Informationsdag i Jönköping 16 maj

Torsdagen den 16 maj bjuder Sveriges Åkeriföretag in till en informationsdag i Jönköping för att prata kring arbetet med rekrytering av personal till näringen, informera kring indexering vid avtalsskrivning och ge en inblick i vårt övriga arbete.

2019-04-16
Så ska fler kvinnor göra karriär i vår bransch

För att rekrytera fler kvinnor till branschen arbetar vi för att synliggöra och lyfta föraryrket i varierande forum och driver opinionsfrågor som kan kopplas till rekryteringen av kvinnor i en traditionellt mansdominerad bransch. 

2019-04-10
Dagens pressmeddelande om Fair Transport

Sveriges Åkeriföretag lanserar idag nya Fair Transport för att göra Sverige världsledande i arbetet för hållbara transporter. 

2019-04-09
Swedols medlemsdagar

På Swedoldagarna har du som medlem i Sveriges Åkeriföretag 35% rabatt på kläder, skor och handskar och 20% rabatt på verktyg och tillbehör. 

2019-04-05
Storslam för vägpaketet i Europaparlamentet

På torsdagen, den 4 april, skedde en historisk seger i Europaparlamentet då alla tre lagförslagen som Sveriges Åkeriföretag och NLA – Nordic Logistics Associaton – förespråkar och har fört fram till europaparlamentariker, gick igenom. Det handlar om kör- och vilotidsregler för lastbilsförare, utstationeringsregler och cabotage.

2019-04-04
Slutspurt för anmälan till konferensen Effektiva transporter

Vi har några platser kvar, så anmäl dig omgående om du vill delta på konferensen Effektiva Transporter 25-26 april.

2019-04-03
Röda kryss på E4 – bara för blåljusfordon

När en olycka inträffar på motorvägen behöver räddningstjänst, polis och ambulans komma fram fort för att rädda liv. Nu testas ”tillfällig räddningsgata” i Stockholm – en metod där blåljusfordon får fri lejd med hjälp av signalskyltar över körfälten.

2019-04-03
Kom och ät frukost med oss

Bor du nära Gällivare, Kiruna eller Arvidsjaur? Vill du ha frukost och samtidigt höra det senaste inom åkerinäringen? Nästa vecka är finns vi i Norrbotten och vill träffa så många av er som möjligt.