Headerbild Aktuellt och nyheter

Aktuellt och nyheter

Håll dig uppdaterad med det senaste från åkerinäringen

Här finner du intressanta nyheter och artiklar som vi på Sveriges Åkeriföretag publicerar. Håll dig uppdaterad men dom senaste branschnyheterna genom att läsa våra senaste nyheter.

2020-01-17
PREMIÄR - Svenska Truckers

Äntligen har vi äran att få presentera den största kommunikationssatsningen vi någonsin gjort. Lastbilen kommer att synas rejält i rutan när Svenska Truckers har premiär på TV3.

2020-01-16
Biodrivmedel hotas i EU

Ändringar av EU:s regler för statsstöd kan försvåra för rena biodrivmedel i Sverige. Sveriges Åkeriföretag uppvaktar kommissionen för att uppmärksamma på vikten av en fungerande drivmedelspolitik för höginblandade biodrivmedel. 

2020-01-10
Transportkonferens 13-15 mars i Lycksele

Välkommen till transportkonferens i Lycksele som innehåller framtidsspaning inom transportbranschen, årsmöte och goda möjligheter till nätverkande och att umgås under avslappnade former. 

2019-12-17
Nytt poddavsnitt - transportekonomi och affärsmässighet

Avsnittet behandlar de vanligaste fallgroparna i avtal, vikten av indexklausuler och värdet av att räkna på och utvärdera sina affärer.

2019-12-17
En jul utan hjul

Det lackar mot jul. Luciafirande, glittrande ljus och iskyla. Värmande het glögg, kletiga lussebullar och snapsig julfest.
Redan i september bokades julbord på bästa krogen. Du ser fram mot några dagar av återhämtning och julstämning.

Bara maten räcker. Bara ingen blir sjuk. Bara inget oförutsett händer.

Peppar peppar.

2019-12-16
Beställ årets julklapp

Idag skickade vi Åkerihandbok 2020 på tryck. Alla medlemmar får ett exemplar utskickat till respektive företag i januari. Behöver ni fler böcker? Gör din beställning via oss.

2019-12-12
Vägpaketet i hamn

Natten mellan 11 och 12 december avslutades trilogförhandlingen och omröstningen om det länge omdiskuterade vägpaketet - innehållande nya regler som ska skapa ordning och reda på vägarna för lastbilsförare och konkurrens på lika villkor för åkerierna inom EU.

2019-12-11
Avgift för Yrkeskompetensbevis tas bort

Ett yrkeskompetensbevis kommer nu att utfärdas när en utbildningsanordnare har rapporterat in en fullständigt genomförd utbildning.

2019-12-09
Ge oss fossilfria alternativ till rimligt pris

Alltför stort fokus på höga bränsleskatter riskerar att drabba småföretagen eftersom fungerande fossilfria alternativ är dyrare eller saknas helt på många håll.

2019-12-03
Höjd skatt på biodrivmedel ett bakslag för klimatet

Rena och höginblandade biodrivmedel riskerar att förlora den skattebefrielse som varit en viktig förutsättning för produktion. En skattehöjning skulle leda till en prisökning med 35 procent.