Viktiga nyheter om YKB

Publicerad 2023-08-21 / 10:36 av Malin.carlsson i Nyheter

Från 1 juni ska varje genomförd YKB-delkurs rapporteras till Transportstyrelsen. På sikt hjälper det alla yrkeschaufförer att kunna hålla koll på vilka kurser man har gått. Alla YKB-kurser som du har gått från 1 juni 2023 kan du se när du loggar in på Mina sidor på Transportstyrelsens hemsida. Däremot finns kurser som du gått innan 1 juni 2023 fortfarande bara hos den som anordnade utbildningen.

Nya möjligheter för anpassat kursinnehåll inom YKB
Nu är det möjligt att anpassa kursinnehållet i YKB efter åkeriets behov. Det ger ännu större mervärde för er att boka företagsförlagd YKB hos oss där vi kan låta kursinnehållet fokusera mer på ett visst område som berör er. Planera upp detta med oss i förväg. Till exempel kan ADR 1.3-utbildning och Arbete på väg rymmas inom en YKB-fortbildning. Det är både kostnads- och tidseffektivt för dig som köper utbildning.

ADR 1.3-utbildning kan ingå i YKB delkurs 3 och Arbete på väg steg 1 (nivå 1.1 1.2 1.3) kan ingå i YKB delkurs 5. De som önskar få behörigheterna avslutar kursdagen med ett prov. 

Det är främst i företagsförlagda utbildningar som vi har möjlighet att baka in ett anpassat kursinnehåll men vi har lagt ut några öppna YKB-kurser där ADR 1.3 ingår. Kontakta oss gärna med dina önskemål.

Här kan du läsa om det senaste som gäller kring YKB: www.akeri.se/sv/senaste-nytt-om-ykb

Kontakta oss så hjälper vi dig!
E-post: utbildning@akeri.se
Tel: 010-510 54 00
Hemsida: www.akeri.se/utbildningar