SÅ utbildning tar hänsyn till nya restriktioner

Publicerad 2022-01-12 / 08:51 av Malin.carlsson i Nyheter

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har presenterat nya restriktioner som införs denna vecka. Nedan kommer kort info om hur vi anpassar vår utbildningsverksamhet. Så här säger de nya restriktionerna:

Övriga nya åtgärder som gäller från den 12 januari, genom beslutade ändringar i Folkhälsomyndighetens föreskrifter, allmänna råd samt rekommendationer

  • Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus. 
    Vid arrangemang på fler än 20 deltagare tillåts enbart sittande deltagare och deltagarna ska delas upp i sällskap på maximalt 8 personer. Det ska också vara minst 1 meter mellan sällskapen. Undantag finns för religiösa ceremonier där stående deltagare tillåts. För arrangemang med fler än 50 deltagare krävs vaccinationsbevis i tillägg till övrig reglering.


Sveriges Åkeriföretag kommer fortsatt att genomföra fysisk fortbildning med hänsyn till ovan restriktioner men följer fortlöpande gällande rekommendationer och restriktioner. Vi kan bedriva fortbildning men understryker vikten av att vi tillsammans visar hänsyn och håller avstånd. På våra öppna utbildningar begränsar vi deltagarantalet till aktuell lokal och genomför utbildningen i lokaler som följer ovan restriktioner. Den som har förkylningssymptom uppmanas att stanna hemma. Kontakta oss för avgiftsfri ombokning - vi hjälper dig!


För dig som har bokat företagsförlagda utbildningar:
Företag som själva har bokat lokal för företagsförlagd utbildning har ansvaret att uppdelning i mindre sällskap om max 8 personer görs och att avstånd om minst en meter kan hållas mellan sällskapen. Det är av extra stor vikt att lokalen möjliggör att restriktionerna kan efterlevas.
Om ni är tveksamma till att samla er personal i dagsläget - kontakta oss så hjälps vi åt att boka nytt utbildningsdatum längre fram.

Kontaktvägar - vi hjälper dig gärna!
E-post: utbildning@akeri.se
Tel: 010-510 54 00
Vårt utbud hittar du på vår hemsida: www.akeri.se/utbildningar

Senaste nytt kring YKB och gällande regelverk kring förlängningar med mera, hittar du här: 
www.akeri.se/senaste-nytt-om-ykb