Westan hämtar ny vd från skogsindustrin

Publicerad ons, 01/16/2019 - 17:16

Östersundsbaserade och Reaxcer-ägda skogslogistikbolaget Westan, som kör rundvirkestransporter från södra Lappland till Mälardalen, har rekryterat Anders Örtendahl till ny vd. Anders Örtendahl kommer närmast från skogsindustrikoncernen Stora Enso i Falun där han varit inköpschef för avdelningen transporter.

Anders Örtendahl.

- Westan har gjort en fantastisk utvecklingsresa och jag ser fram emot att bidra till bolagets fortsatta utveckling, säger Anders Örtendahl. Som inköpschef har jag med mig ett tydligt kundfokus och en kundförståelse, det är perspektiv som jag tror att jag kan bidra med i Westan. Nöjda kunder är i det långa loppet avgörande för framgångsrika företag.

Anders Örtendahl tillträder sin nya befattning den 1 februari i år.

Michael Schahine, som hittills varit vd för både koncernen Reaxcer och Westan, lämnar vd-uppdraget i Westan för att fokusera på koncernövergripande frågor.

- Vår strategi har hela tiden varit att jag så småningom skulle lämna över Westan för att jobba med mer koncernövergripande frågor, säger Michael Schahine. Nu är rätt tillfälle för det, bolaget fungerar väl, omsättningen har ökat och samarbetet med Reaxcer flyter på bra.

Westan är ett helägt dotterbolag till det åkarägda transportlogistikföretaget Reaxcer med huvudkontor i Östersund. Westan har de senaste åren haft en kraftig tillväxt med ökade marknadsandelar, nya lokalkontor och en omsättningsökning från 30 miljoner till drygt 600 miljoner kronor per år sedan 2009.

- Att Anders Örtendahl kommer in som vd känns mycket bra, säger Michael Schahine. Med 17 års erfarenhet av transporter och logistik inom Stora Enso kan han branschen utan och innan. Han har stor kunskap inom teknik och miljö och har dessutom många kontakter och ett driv som vi inom Westan söker.

Westan har elva kontor bemannade med transportledare i syfte att vara nära marknaden och dirigera de omkring 200 rundvirkesekipage som utför uppdrag för bolaget.