Tusentals kör för Barncancerfonden

Publicerad fre, 09/10/2021 - 06:43

Omkring 4 000 förare har anmält sig till initiativet ”Vi som kör för Barncancerfonden” där pengar samlas in under hela september månad.

– Medlemsantalet i vår Facebookgrupp har mer än fördubblats sedan förra året, säger Christer Thynell, glad och överväldigad initiativtagare till insamlingen.

Initiativet startade 2019 då 100 00 kronor samlades in under september, enligt idén att varje anmäld förare ger 1 krona per körd mil till Barncancerfonden. Förra året exploderade intresset och resultatet blev omkring två miljoner kronor, säger Christer Thynell. 

I år har engagemanget vuxit ytterligare, med omkring 4 000 anmälda förare som nu är ute på vägarna.

– Medlemsantalet i vår Facebookgrupp har mer än fördubblats sedan förra året och det är en ständig rörelse i gruppen. Även större transportörer har valt att vara med i initiativet, säger Christer Tynell.

– En aktör gick nyligen in med 50 chaufförer på en gång. Jag höll på att svimma. Det blir ringar på vattnet och så har det varit sedan första början.

Uppställda efter varandra skulle 4 000 exipage onekligen vara en mäktig syn. Med en uppskattad snittlängd per ekipage på ca 24 meter och en meters mellanrum mellan fordonen blir det hela 10 mil av lastbilar, eller sträckan Stockholm Centralstation–Nyköping. Men Christer Thynell vill inte spekulera i hur mycket pengar det blir till Barncancerfonden när månaden är slut, mer än att det ser mycket bra ut.

– Vi kör på och gör vår grej så får vi se. Det ska inte upplevas som någon stress att få in pengar, då kan det roliga försvinna.