Stena Rederi blir majoritetsägare i Ntex

Publicerad ons, 04/29/2020 - 09:39

Stena Rederi ökar sitt ägande i det svenska transport- och logistikbolaget Ntex – från 25 till 75 procent och blir därmed ny majoritetsägare i bolaget. Efter denna transaktion, som skedde i mars i år, kontrollerar Stena Rederi 75 procent och Ntex vd och grundare Thomas Ström 25 procent av aktierna i Ntex.

Ntex

- Det är korrekt att Stena Rederi utökar sitt ägande i Ntex, säger Thomas Ström till Svensk Åkeritidnings nätupplaga. 

Hösten 2018 gick Stena Line, via Stena Rederi, in som 25 procents delägare i Ntex, vilket Svensk Åkeritidning rapporterade om i samband med den affären. Och nu - ungefär ett och ett halvt år senare - ökar alltså Stena Rederi sitt ägande i Ntex.

Ntex är ett transport- och logistikföretag som tillhandahåller väg-, sjö- och flygtransporter samt terminalhantering på sina anläggningar i Göteborg, Helsingborg, Gislaved, Malmö, Stockholm.

Företaget grundades i Göteborg 2003 och har sedan dess vuxit till närmare 600 anställda och omsättningen för 2020 beräknas uppgå till 2 miljarder kronor.

Utöver anläggningarna i Sverige har Ntex även egna bolag i Norge, Finland, Storbritannien, Tyskland, Polen, Estland, Lettland och Litauen. Bolaget har också agenter i ett antal europeiska länder.