Schenker lägger jätteorder på elektriska lastbilar

Publicerad fre, 12/03/2021 - 10:57

DB Schenker har aviserat att de kommit överens med Volta Trucks om ett nytt partnerskap som innebär en beställning på nästan 1 500 elektriska lastbilar. Det är den största ordern i sitt slag någonsin i Europa.

Överenskommelsen innebär ett nytt partnerskap för de båda bolagen där en förbeställning på 1 470 elektriska lastbilar för citynära transporter är en bärande del.

– Vi har många utmaningar på vägen till koldioxidneutralitet. Det storskaliga partnerskapet med Volta Trucks gör det möjigt för oss att tydligt öka hastigheten i elektrifieringen av vår flotta och att investera i grönare transportlösningar, säger Cyrille Bonjean, chef för landtransporter på DB Schenker i Europa.

DB Schenker kommer att använda de första lastbilarna för skarp distribution under våren och sommaren 2022. Erfarenheterna från dessa körningar ska därefter användas inför serieproduktionen av de övriga lastbilarna, som kommer att ske i fabriken i Steyr, Österrike.

Beställningarna gäller Volta Trucks helelektriska 16-tonsbil, Volta Zero, som är helt designad för citylogistik. Räckvidden är 15–20 mil. Den första prototypen av modellen presenterades i september 2020.

Om några år ska uppemot 1 500 Schenker-märkta lastbilar av modell Volta Zero rullar på de europeiska vägarna.