Scania lanserar inåtgående dörr för L-serien

Publicerad fre, 02/26/2021 - 09:10

Scanias L-serielastbilar används av många åkerier som kör i hårt trafikerad stadsmiljö. Nu introduceras tillvalet Scania City Door, en snabböppnande, inåtgående glasdörr som är väl kompatibel med en arbetssituation som innebär många på- och avstigningar under arbetsdagen.

– L-serien är starkt uppskattad och ger mycket uppmärksamhet åt Scanias stadsutbud i allmänhet och från kunder inom avfallshantering i synnerhet, säger Mikael Schuer som är produktchef inom Scania Trucks. Ett lågt och brett insteg, tillsammans med automatisk nigning och en verkligt ergonomisk förarplats, är alla exempel på de senaste funktionerna på våra stadshytter. En L-serielastbil med glasdörr kommer att vara ett sätt att locka till sig nya förare och att hålla befintliga anställda nöjda med sin arbetsplats.

Scanias L-serielastbilar har hittills bara erbjudits med traditionella dörrar, med tillvalet Scania City Safe Window på passagerarsidan. Den inåtgående svängdörren Scania City Door gör livet enklare för förare och arbetslag som kliver i och ur lastbilen ofta, med avfallshantering som det mest typiska exemplet.

L-serien erbjuder redan utmärkt åtkomst genom hytten. Svängdörren på passagerarsidan ger ett smidigt och säkert insteg direkt från trottoaren.

Den nya ingående dörren passar inte minst för verksamhet inom avfallshantering.