Sandahls Goods & Parcel växlar upp med rikstäckande säljkår

Publicerad ons, 05/20/2020 - 16:26

Sandahls Goods & Parcel, som tidigare i år blev uppsagda som omfattande inrikestransportör för DB Schenker, satsar på kraftigt ökad marknadsnärvaro genom att erbjuda transporter i egen regi. Den senaste tiden har bolaget arbetat intensivt med att rekrytera kompetenta medarbetare, och nu är den nya säljorganisationen formerad.

Johan Ebefors

- Som vanligt lägger vi stor vikt vid att nya medarbetare ska passa in i Sandahlsandan, säger Johan Ebefors, vd i Sandahls Goods & Parcel (bilden). Det är därför med stor glädje jag kan meddela att vi på kort tid har formerat en ny säljorganisation, inklusive en ny säljchef. Det är ett gäng mycket kompetenta och erfarna medarbetare, som kommer att bli nyckelpersoner i arbetet med att bearbeta marknaden och utveckla relationerna med varuägarna. 

Formeringen av säljorganisationen har primärt skett via extern rekrytering, där målet har varit att säkra nyckelkompetens med hög branschkunskap. En del av medarbetarna har redan påbörjat sina anställningar hos Sandahls Goods & Parcel, resterande ansluter löpande. 

Sandahls Goods & Parcels nya säljorganisation

Säljchef: Per Gustavsson, före detta platschef hos Dachser Jönköping.

Säljare norra Sverige: Jan-Erik Nilsson, före detta Major Account Manager hos Schenker.

Säljare västra Sverige: Patrik Theander, intern rekrytering från en roll som platschef.

Säljare Stockholm/Mälardalen: Henrik Ståhlberg, före detta säljare hos Tebeco.

Säljare Småland: Ulf Blomquist, före detta vd på Sävsjö Transport (helägt av Smolandia med Sandahlsbolagen som hälftenägare).

Säljare södra Sverige: Fredrik Linnér, före detta Key Account Manager Malmö LBC.

Sälj- och marknadskoordinator: Kristina Brosjö, före detta säljare hos Bring Frigo.


Sandahls Goods & Parcel är helägt av Sandahlsbolagen. Sandahls Goods & Parcel är sedan många år tillbaka Schenker Sveriges största icke Schenker-ägda inrikestransportör. Svensk Åkeritidning har tidigare rapporterat att Schenker Sverige den 25 mars i år beslutade att säga upp sitt omfattande transportörsavtal med Sandahls Goods & Parcel. Transportuppdragen för Schenker omfattar cirka 200 lastbilar och 400 anställda.

Sandahls Goods & Parcels åtagande för Schenker upphör den 31 december i år.

Det är främst mot bakgrund av detta som Sandahls Goods & Parcel bygger upp en egen säljorganisation och knyter till sig egna direktkunder.

Sandahlsbolagen Sweden AB bedriver verksamhet inom affärsområdena Logistik och Entreprenad, med fokus på hållbar tillväxt för ökad konkurrenskraft. Verksamheten grundades 1949, är familjeägd och operativt spridd i Sverige med huvudsäte i Småland. Koncernen har över 700 anställda och omsätter drygt 1,8 miljarder kronor per år.