PL Fraktservice får ny vd

Publicerad fre, 02/03/2023 - 10:23

Tempconbolaget PL Fraktservice i Uddevalla gör en omorganisation. Peter Friberg, mångårig operativ chef i bolaget, ska nu ta över rollen som vd efter grundaren Peter Lengrell som blir kvar i bolaget som ledamot i styrelsen.

PL Fraktservice bedriver linjetrafik mellan Uddevalla och Helsingborg och har ett väl utvecklat distributionsnät över Bohuslän, Dalsland, Värmland och delar av Västergötland. Nu ska grundaren Peter Lengrell alltså dra sig tillbaka från den operativa rollen och lämna över till Peter Friberg, som satte sin fot i branschen redan som 13-åring på dåvarande Matsäljarna, numera Martin & Servera. På den tiden handlade det om att lasta, lossa, plocka order och annat smått och gott.

– Det var en fantastisk utbildning som jag har haft mycket nytta av genom åren och som blev ett naturligt steg in i logistikens utmanande värld, säger han.

Efter att gått transporttekniskt gymnasium började Peter Friberg på PL Fraktservice och har nu arbetat där i 24 år. I och med att han nu haft rollen som operativ chef i bolaget tror Peter Friberg inte att förändringarna kommer att bli så stora, men vissa ändringar blir det.

– Vi måste sätta en ny säljorganisation då det har varit en del av Peter Lengrells arbetsuppgifter, men annars är målsättningen att vi ska fortsätta växa organiskt med våra kunder och plocka in nya kunder som kompletterar våra flöden som vi kör idag. Vi ska nyttja våra certifieringar i det arbetet och på lång sikt ska vi vara den naturliga logistikpartnern för verksamheter som hanterar kyl-, frys- och värmegods i regionen. Sedan ska vi naturligtvis fortsätta att ta hand om vår personal. Den uppbackning och det stöd vi fått från hela personalgruppen under de tuffa åren under pandemin är jag övertygad om att vi aldrig hade fått om medarbetarna inte hade trivts här hos oss på PL Fraktservice.

Ny operativ chef blir Mattias Orstam som arbetat på PL Fraktservice sedan 2014.

Peter Friberg blir ny vd för PL Fraktservice.