Ny spetsutbildning till timmerbilsförare på Liljaskolan

Publicerad ons, 03/03/2021 - 17:17

Det finns alldeles för få utbildade timmerbilsförare. Därför rullar Liljaskolan i Vännäs nu ut en ny vuxenutbildning för att möta kompetensbehovet.

Den nya utbildningen till timmerbilsförare är en yrkesförarutbildning för personer över 20 år.Utbildningen är skapad i samarbete med branschen genom Sveriges Åkeriföretag och skogsbolagen Holmen Skog, Norra Skog och SCA.

Den som går igenom utbildningen får utbildningsbevis på hjullastare, virkeslära, gods, fordonsmonterad kran, C-lastbil, CE-lastbilssläp och YKB (yrkeskompetensbevis). Syftet med utbildningen är att ge de kunskaper och färdigheter som krävs för att på ett serviceinriktat, säkert och kvalitets- och miljömedvetet sätt arbete som yrkesförare med timerbilstransporter. Det finns också möjlighet att jobba som lastbilsförare inom andra godsslag efter genomgången utbildning.

Den nya utbildningen startar sin första klass i augusti 2021. Ansökan är öppen nu och fram till sista april. Läs mer om hur du ansöker här: liljaskolan.se/utbildningar/yrkesforare-timmerbil/

Läs gärna mer om utbildningen här: liljaskolan.se/64-ton-pa-ostadig-vag-ny-spetsutbildning-pa-liljaskolan

Fler utbildade timmerbilsförare behövs, och nu startar en ny utbildning i Vännäs. Foto: Volvo Lastvagnar