NTEX växer i Belgien och Italien

Publicerad fre, 01/21/2022 - 08:53

NTEX utökar sin närvaro i Europa genom att förvärva transport- och speditionsbolaget Scanroad i Belgien och delar av det italienska fraktbolaget ITX Cargo S.R.L.

Under förra året förvärvade NTEX både  Scanroad Sverige och Scanroad Frankrike. Genom att nu även förvärva Scanroad Belgien utökar transport- och logistikbolaget sin verksamhet i centrala Europa ytterligare. Scanroad Belgien är experter på transporter mellan Belgien och Skandinavien och har totalt 15 dragbilar och åtta anställda som nu blir en del av NTEX. I samband med förvärvet byter Scanroad Belgien namn till NTEX.

– Vi fortsätter att säkra upp viktiga marknadsandelar i Belgien och genom förvärvet kan vi erbjuda våra kunder ett ännu bättre utbud. Det känns fantastiskt att välkomna dem till oss på NTEX, säger Thomas Ström, vd på NTEX AB. 

NTEX förvärvar även 20 procent av det italienska fraktbolaget ITX Cargo S.R.L. Bolaget grundades 1998 med målet att transportera gods mellan Italien och Skandinavien. Idag transporterar bolaget gods med direkta avgångar över hela Europa och de största marknaderna är Sverige, Storbritannien och Östeuropa. Huvudkontoret är beläget i Milano och totalt har det italienska bolaget 50 anställda.

– Vi har sedan tidigare ett väl fungerande samarbete som nu går över i ett aktivt delägarskap. Italien är en viktig marknad för NTEX och med förvärvet expanderar vi vårt nätverk i landet och i Sydeuropa, säger Thomas Ström.

Thomas Ström, vd på och grundare av NTEX.