Norrvidinge/Ekeby Park förvärvar ytterligare

Publicerad fre, 03/27/2020 - 08:23

Skrombergaverken i Ekeby utanför Helsingborg, som försett Operahuset i Sydney med sin karaktäristiska färg, har fått ny ägare. CC Höganäs, som ägt fastigheten sedan. 1904, säljer Skrombergaverken till Ekeby Park, som är ett konsortium av investerare med Norrvidinge-koncernen som ledande aktör.

Ekeby Parks plan är att utveckla detta stora industriområde med verksamhet. Till största delen knutet till transport och logistik

.
- Norrvidinge ser området och dess möjligheter som ett viktigt led i sin affärsutveckling, säger Norrvidingens vd Johan Beermann.

CC Höganäs kommer att finnas kvar i Ekeby tills det nya centrallagret med kontor och butik står klart i Helsingborg under våren 2021.

En unik industrihistoria återfinns på platsen där det bedrivits verksamhet i mer än 120 år. Under 1950-talet var Skrombergaverken en av Sveriges största arbetsplatser med över 2 000 anställda. 


- Ekeby har ett fantastiskt läge med närheten och goda infrastrukturförbindelser till Helsingborg, säger Per-Eric Troneus, styrelseordförande i Ekeby Park. Ekeby Park kommer som område att utgöra ett attraktivt alternativ.