Nordic Truckcenter inleder samarbete med Iveco

Publicerad tis, 10/08/2019 - 08:22

Den 1 november i år startar Iveco ett nytt samarbete med Nordic Truckcenter. I Malmö blir Nordic Truckcenter en ny auktoriserad återförsäljare av Iveco samt serviceverkstad för Ivecos hela modellprogram – från 3,5-tons transportbilar upp till tunga lastbilar.


Iveco

- Nordic Truckcenter är en välkänd aktör som kan transportbranschen, så det är ett glädjande besked att vi utökar vårt nätverk tillsammans med dem, säger Iveco Swedens försäljningsdirektör Anders Nilsson.

Försäljning och service av Iveco fortsätter att ske från anläggningen på Arlövsvägen 23 i Arlöv. För Ivecos kunder kommer Nordic Truckcenters förvärv av filialen i Malmö initialt inte innebära någon förändring. Nordic Truckcenter kommer att investera i Malmö för att utöka verksamheten, vilket kommer att leda till flera nya arbetstillfällen av både tekniker, försäljare och inom reservdelsförsäljning.


- Nordic Truckcenter utökar nu märkesportföljen, från att bara jobbat med DAF, tar vi nu även in Iveco, säger Mattias Nilsson, vd i Nordic Truckcenter. Det breddar vårt kunderbjudande genom Ivecos starka utbud inom distribution och miljövänliga lösningar. Det är en marknad som växer, där vi vill vara med och ta marknadsandelar tillsammans med Iveco Sweden. Ett annat viktigt steg är också att anläggningen i Malmö blir Nordic Truckcenter Groups huvudkontor för vår nordiska verksamhet.

Att det är just Nordic Truckcenter som tar över verksamheten ligger helt i linje med vad Iveco vill åstadkomma i Malmöregionen.


- Att personalen följer med och får känna sig delaktig i denna satsning har varit en viktig punkt för mig, säger Håkan Jönsson, Business Director för Iveco Nordic & Baltics. Den här satsningen är strategisk och bra för Iveco i regionen. Det ligger i vårt intresse att få Iveco att fortsätta växa i Norden.

Iveco har ett av marknadens bredaste modellprogram och har i år lanserat två nya modeller – transportbilen Daily och den tunga lastbilen S-Way.

- Vi kan erbjuda våra kunder två nya produkter i toppklass och därmed står Iveco väl rustat inför framtiden, framförallt som vi ligger i framkant i Europa när det gäller biogasfordon, säger Håkan Jönsson.