Mathias Kettelhoit tar plats i XR Logistiks styrelse

Publicerad tors, 06/13/2019 - 11:59

XR Logistik-koncernen är inne i en stark tillväxtfas och tar in ytterligare extern representation i styrelsen. Nu kliver Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters, in som styrelseledamot. Med gedigen erfarenhet inom transport och logistik ska Kettelhoit bidra till koncernens fortsatta utveckling.

Skaraborgsbaserade XR Koncernen erbjuder flexibla kundlösningar med hög kvalitet inom transport, anläggningstjänster och miljöhantering. Koncernen har Norden som marknad och utgångspunkt i Skaraborg. Visionen är att vara den ledande leverantören av bolagens tjänster och produkter. I samband med att XR-koncernen nu växer har de sett över sin externa representation i styrelsen.


Med hög kompetens och mångårig erfarenhet av logistik och transport kliver Matthias Kettelhoit, i dag verksam som Commercial Head på Logicenters, in i styrelsen. Kettelhoit har arbetat med affärsutveckling inom Schenker i nio år och varit vd i Aditro Logistics. Han har även styrelseerfarenhet från Matomera, Schenker, Aditro och Best Transport, varav den sistnämnda är ett pågående uppdrag.

- Det är otroligt roligt att Matthias ansluter till XR-koncernens styrelse, säger Per-Anders Gustavsson, styrelseordförande i XR-koncernen. Vi vill ha en person med gedigen branschkunskap som kan bidra till att vi utvecklas i rätt riktning och Matthias är en perfekt match för oss. 

Per-Anders Gustavsson framhåller att de är säkra på att Kettelhoit kommer att vara en enorm tillgång i styrelsen.

- Det är med ödmjukhet och glädje jag har tagit uppdraget i XR-koncernens styrelse, säger Matthias Kettelhoit. Jag har lång erfarenhet inom transport och logistik som jag ser fram emot att bidra med. Det ska bli mycket roligt att på en djupare nivå sätta mig in i XR-bolagens utveckling och utmaningar. Jag vet hur viktiga deras verksamheter är för logistikbolag i Norden – en bransch som jag brinner för.