Mathias Cederblad ny vd för Samgräv

Publicerad tors, 06/13/2019 - 13:07

Samgräv, ett helägt dotterbolag till Bellman Group, har utsett Mathias Cederblad till ny vd. Han kommer också att ingå i Bellman Groups koncernledning.
 

Mathias Cederblad tillträdde positionen som vd i Samgräv den 20 maj och efterträdde Marie Franzén-Hansson som kvarstår i bolaget som ekonomichef. Mathias är ingenjör och har bland annat arbetat inom högriskkemikalieindustrin som produktionschef och kommer senast från Nouryon, tidigare Akzo Nobel, där han varit förbättringschef och arbetat med att implementera och utveckla nya processer. Mathias har sedan 2015 suttit i styrelsen för Samgräv, varav de senaste åren som ordförande, vilket givit honom god inblick i verksamheten och förståelse för branschen.

- Mathias sätt att aktivt söka samarbeten med övriga bolag inom koncernen för att kunna erbjuda heltäckande lösningar till kunder i Västsverige påvisar styrkan i Bellman Group, säger Håkan Lind, vd i Bellman Group. Han har tagit sig an sitt nya uppdrag på Samgräv med hög energi och spännande visioner för hur bolaget kan utvecklas framåt.

Håkan Lind ser fram emot att arbeta med Mathias.

- Den starka marknadstillväxten i Göteborgsområdet ger en bra grund för att kunna fortsätta utveckla vår verksamhet, säger Mathias Cederblad, nytillträdd vd i Samgräv. Samgräv har ett starkt team med rätt vilja och Bellman Groups strategi går helt i linje med min väg framåt. Ett fokusområde för mig är hållbarhet där vi arbetar aktivt med miljö, hälsa och jämställdhet.

Det här är andra vd-utnämningen inom åkeribranschen på kort tid där en tidigare styrelsemedlem utses till vd. Nyligen rapporterade Svensk Åkeritidnings nätupplaga om Tempcon Group som utsett Christian Hallberg till ny vd och koncernchef i bolaget. Christian, som tillträder i september, har under den senaste tvåårsperioden varit styrelseledamot i Tempcon Group.