Iveco presenterade uppgraderingar

Publicerad fre, 11/17/2023 - 11:30

Iveco har arbetat fram en lång rad uppdateringar som rör hela produktsortimentet och serviceutbudet. Nyheterna presenterades vid ett evenemang i Barcelona häromdagen.

Evenemanget presenterades under temat ”be the change”, ett sätt för Iveco att visa upp en välkomnande syn på förändring och möjligheterna att övervinna framtidens utmaningar.

– Idag startar vi på ett nytt kapital i vår historia, Med den här lanseringen av hela sortimentet för modellåret 2024 demonstrerar vi vår förmåga att orädda få framåt, att kämpa för våra kiunder och stödja dem med ett heltäckande ekosystem för mobilitet. Vi har valt den teknik som bäst passar deras behov inom alla segment och vi har det mest omfattande tjänsteutbudet, säger Luca Sra, chef för lastbilsaffärer på Iveco Group, i ett pressmeddelande.

Investeringarna som gjorts i de nya förbättringarna beräknas enligt Iveco till 1 miljard euro, vilket sägs vara rekord. Fokus har legat på produktivitet, förarupplevelse, hållbarhet och uppkoppling – där innovationer och nya funktioner utformats för att föra förarnas liv enklare och bekvämare. Det handlar om framdrivning, såsom introduktionen av en ny toppmodern motor för i det runga segmentet, om ergonomi genom införandet av förarcentrerad och billiknande känsla och funktioner, till ett avancerat gränssnitt mellan människa och maskin som bjuder på förbättrad teknik som ger säkrare körning.

På tjänstesidan handlar det om ett större ekosystem av lösningar, Iveco Services, som utformats för att hjälpa kunderna att hantera fordonen och vagnparken på ett enkelt och effektivt sätt, samt minska totala ägandekostnaden. Även tjänsterna uppges ha förbättrats för att underlätta förarnas liv på vägen och ge ökad komfort och säkerhet.

Även märkets varumärkesidentitet, inklusive logotyp, har justerats för att markera att företaget är på väg framåt.

Uppgraderingar har skett över hela linjen av Ivecos tunga segment.