Hedin inviger lastbilsanläggning i Linköping

Publicerad fre, 06/07/2024 - 10:54

Hedin Bil har öppnat sin helt nya lastbilsanläggning för Mercedes-Benz i Linköping. Det är en fullserviceanläggning med verkstadsplats för tio lastbilar och Sveriges första megawattladdare för el-lastbilar.

– Den nya anläggningen är ett fantastiskt tillskott för alla som kör Mercedes-Benz lastbilar i Sverige. Den ger oss en stor verkstad mitt i Östergötland samtidigt som den fyller upp våra servicemöjligheter längs E4. Nu är det aldrig mer än en dryg timme till verkstad från Trelleborg till Sundsvall, säger Anders Smith som är vd för generalagenten Veho Import.

Anläggningen är helt nybyggd och på totalt 1 700 kvadratmeter. Här finns verkstad med fem ”skepp” som vart och ett rymmer två lastbilar, eller ett ekipage med bil och släp. Totalt kan man alltså ha tio lastbilar inne på service samtidigt. Från anläggningen utgår också en dygnet-runt bemannad servicebil.

Förutom verkstad finns ett stort showroom och en laddstation för tunga fordon. Laddstationen har idag plats för fyra 25,25-metersekipage med 400 kW laddning. I höst kommer den att bestyckas med en laddare med MCS-kontakt och kapacitet för upp till 1 Megawatt (1 000 Kilowatt). Det är enligt Hedin Bil den kraftigaste laddaren i Sverige och en laddare som bara Mercedes-Benz kommande E-Actros 600 kan dra full nytta av.

Hedins nya anläggning för Mercedes-Benz i Linköping.