GP Last flyttar in i nya större lokaler

Publicerad ons, 11/23/2022 - 11:27

Efter närmare 70 år i sina nuvarande lokaler ska Malmöbaserade GP Last flytta in i nya anpassade lokaler i januari 2024. Det innebär dubbla lagerytor och tre gånger fler pallplatser än tidigare.

Flytten ger GP Last en möjlighet att också satsa mer på tredjepartslogistik, den del av verksamheten som vd Johan Borglin anser har störst utvecklingspotential just nu.

– Med den här satsningen kan vi hjälpa fler nya kunder att utvecklas och växa. Vi tillhandahåller all den service som gör att våra kunder kan fokusera på sin kärnverksamhet, vilket är vårt framgångskoncept, intygar logistikchef Paul Andersson.

Den nya anläggningen på Koksgatan 21 i Malmö håller just nu på att byggas av Castellum efter GP Lasts behov.

– En viktig fördel med investeringen i nya lokaler är att det kommer bli trevligare för oss alla i personalen att jobba. Det kommer att bli ljusare, fräschare och mer inspirerande, säger Johan Borglin och betonar att logistiken kommer att bli enklare eftersom bolaget tänkt igenom hur de vill jobba och disponerar de nya lokalerna utifrån ett smartare arbetssätt.

GP Lasts nya lokaler ligger när de tidigare. Bolaget kommer även i fortsättningen sköta delar av Schenkers inrikestrafik, främst sträckan Malmö– Stockholm. Lastbilarna trafikerar även Kristianstad och Gotland. Förutom linjetrafiken bedriver GP Last distributionstrafik för Schenker.

– Tack vare hårt arbete från ledningens och personalens sida, har vi de senaste åren lyckats vända en negativ trend i företaget till att nu kunna visa upp positiva siffror, säger Johan Borglin. Framtiden ser ljus ut för GP Last och satsningen på de nya lokalerna gör att vi har möjlighet att växa och utvecklas som företag.

Så här ska GP Lasts nya lokaler i Malmö se ut.