GLC Flytt skiftar till el och gas

Publicerad fre, 11/24/2023 - 09:28

Flytt- och logistikföretaget GLC Flytt, en del av Göteborgs Lastbilscentral (GLC), blir det första svenska flyttföretaget att introducera både el- och biogaslastbilar från Volvo. 31 oktober anlände de första nya fordonen.

Tidigare i år tog GCL Flytt emot en Mercedes-Benz E-Sprinter, och företaget har numera bara helelektriska tjänstebilar. Antalet flyttfordon uppgår till 13 (lastbilar + servicebilar). Nu har alltså både den första tunga eldrivna lastbilen (Volvo FL Electric) och den första biogasbilen (Volvo FH) kommit på plats. Bolaget planerar att successivt byta ut resterande dieseldrivna fordon.

Sudo Sulejmanovic, affärsområdeschef på GLC Flytt, påpekar att bolaget inte nöjer sig med att välja hållbara drivmedel utan också vill investera i ny teknik.

– Vi är medvetna om de utmaningar som vi inom transportsektorn står inför och gör aktiva val för att minska vår negativa påverkan på miljön. Vi ska vara det självklara valet när företag och privatpersoner vill göra hållbara gröna flyttar!

GLC Flytt har precis som övriga GLC målet att vara klimatneutrala 2035.

GLC Flytts nya biogaslastbil.