Elis fick pris för cirkulär modell

Publicerad fre, 11/25/2022 - 09:47

Helsingborgs stads miljöpris går i år till Elis Textil Service. Bolaget har uppmärksammats för sin cirkulära textilhantering och investeringar i ellastbilar.

Elis erbjuder textil- och hygienlösningar åt företag och industrier i en cirkulär affärsmodell där de hyr ut, tvättar och levererar textilier till sina kunder – om och om igen. Behöver ett plagg repareras så gör man det i stället för att kassera det. 

Under en näringslivsträff i Helsingborg i tisdags fick Elis Textil Service motta Helsingborgs stads miljöpris och checken på 25 000 kronor. Enligt motiveringen prioriterar bolaget klimatet i hela sin verksamhet och visar att det går att förena miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet. Företaget var bland annat först i Sverige med att leverera textiler med eldrivna lastbilar, och var även ett av de första företagen att skriva under Helsingborgs klimatavtal med målet att vara klimatneutrala 2030.

– Vi är otroligt stolta och hedrade att ingå i detta sammanhang, säger Betty Rosenlind, platschef Elis Helsingborg. Framför allt är det energigivande, och sporrar oss att fortsätta utvecklas. År efter år minskar vi vår miljöpåverkan samtidigt som vi ökar vårt samhällsengagemang. Sunt förnuft och vetenskap guidar oss varje dag i arbetet med att minska vår energiförbrukning, förlänga livslängden på textilier och minimera vårt textilavfall. Miljöpriset är ett kvitto på att vi är på rätt väg.

Priset gick även till Helsingborgarnas klimatavtal.

Elis medarbetare tar emot miljöpriset från Helsingborgs stad.