DHL Express Sverige får ny vd

Publicerad mån, 01/14/2019 - 11:52

Den 1 januari i år tillträdde Peter Ervasalo som ny vd för DHL Express i Sverige. Peter har arbetat på DHL sedan 2007 och kommer senast från rollen som vd för DHL Express i Finland.

Peter Ervasalo

Peter har en mångårig erfarenhet av expresslogistikbranschen och började sin karriär inom DHL under 2007 som sälj- och marknadsdirektör för DHL Express Finland och blev sedan vd i början av 2013.


- Jag är oerhört stolt och glad över att ha blivit utsedd till vd för DHL Express Sverige och det är med stor ödmjukhet jag tar mig an denna roll, säger Peter Ervasalo. Under de senaste åren har DHL Express i Sverige genomgått en fantastisk resa med bland annat en historisk mångmiljoninvestering i alla faciliteter på den svenska marknaden för att säkerställa en hög servicekvalitet för våra kunder. En av mina viktigaste prioriteringar i min nya roll som vd är att tillsammans med alla medarbetare fortsätta utveckla och leda DHL Express Sverige framåt. 


Peter Ervasalo ersätter Ted Söderholm som vd. Ted Söderholm har lämnat DHL för att bli ny vd i Green Cargo efter Jan Kilström vilket Svensk Åkeritidning tidigare har rapporterat om.

I sin nya roll kommer Peter att fortsätta vara medlem i DHL Express europeiska ledningsgrupp och rapportera direkt till Alberto Nobis, vd DHL Express Europa.

Peter är 48 år gammal och är född och uppvuxen i både Sverige och Finland. Vid sidan av sitt arbete är hans stora intressen alla former av sporter där han bland annat brinner för både fotboll och tennis.