DFDS investerar i nya Volvo FH-lastbilar

Publicerad fre, 04/09/2021 - 08:36

Det internationella rederi- och logistikföretaget DFDS uppgraderar sin fordonsflotta med 57 nya Volvo FH-lastbilar. Lastbilarna ska bidra till att optimera DFDS logistikflöden och minska miljöpåverkan för vägtransporterna.

Företaget uppger att bränsleeffektivitet, förarsäkerhet och minskade utsläpp är av högsta prioritet för DFDS och en av anledningarna till investeringen samt att de nya lastbilarna kommer att användas för regionala transporter i Sverige.

De nya lastbilarna kommer att drivas av HVO och genom att uppgradera flottan med de nya lastbilarna reducerar DFDS 40 000 liter bränsle per år enligt deras beräkningar.

Den nya investeringen är i linje med DFDS miljöstrategi att använda lastbilar med högsta miljöklass samtidigt som bränsleeffektiviteten förbättras och förarna får en säkrare körupplevelse. Volvo FH-lastbilarna är konstruerade för att vara säkra och bekväma under långa sträckor. Dynamisk styrning hjälper förarna att undvika sladd och oavsiktliga filbyten. Förarna kan ställa in ratten som de vill eller välja att fjärrstyra lastbilen.

– Vi är mycket glada över den här affären med DFDS. Vi har optimerat våra Volvo FH-lastbilar för den här körningen med till exempel mindre motorer och större fokus på aerodynamik. Det ger DFDS en mer hållbar och effektiv lösning, även på servicesidan. Enhetliga motorer och optimering av alla lastbilar leder till lägre bränsleförbrukning och påverkan på miljön, säger Johan Selvén, försäljningschef på Volvo Lastvagnar Sverige. 

DFDS uppgraderar med 57 nya Volvo FH.