Delta Terminal får spåranslutning till Ådalsbanan

Publicerad tors, 09/19/2019 - 21:56

Delta Terminal i Söråker utanför Sundsvall har per den 16 september förvörvat industrispåret som ansluter Söråkers hamn med Ådalsbanan genom terminalen i Torsboda.
 

Delta Terminal är en del av Sundfraktgruppen som tillsammans skapar möjligheter med att kombinera transportlösningar som gynnar regionen och bidrar till en hållbar affärsutveckling.

Sundfraktgruppen tryggar framtidens logistikbehov och kan erbjuda transporter med lastbil, fartyg och järnväg.
Industrispåret trafikeras dagligen och är en viktig del i den fortsatta utvecklingen av Söråkers hamn och industriområde. Området är en viktig nod för såväl export som import. 

- Järnvägen representerar 40 procent av Delta Terminals godstransporter och marknaden efterfrågar i allt större utsträckning sammansatta logistiktjänster där järnvägen är en viktig ingrediens, säger Johan Stén, vd i Delta Terminal.

Markus Sundström, vd i Sundfraktgruppen, framhåller att förvärvet av järnvägen i Söråker möjliggör en fortsatt utveckling av bolagets hållbara transporter och följer Sundfraktgruppens linje kring att vara med och driva utvecklingen mot ett hållbart samhälle.

-Järnvägstransporter är ett viktigt komplement till våra lastbilstransporter och på det här sättet tryggar vi möjligheten till fler sammansatta transportlösningar, säger han.


Även Timrå kommun ställer sig positiv till affären samt ser fördelarna för regionens industrier och övriga verksamheter.

- Vi är väldigt glada över att Delta Terminal förvärvat industrispåret, som en del av utvecklingen av Söråkers hamn- och industriområde, säger Timrå kommuns näringslivschef Christian Söderberg. Timrå kommun ligger redan i dag i framkant när det gäller logistik. Denna satsning är oerhört värdefull och ger våra företagare ännu bättre förutsättningar till transportlösningar.


Christian Söderberg betonar att detta gynnar både företagen i regionen och även miljön.

- Delta Terminals verksamhet är viktig för näringslivet i Timrå och denna satsning innebär att möjligheterna stärks ytterligare i Framtidskommunen Timrå, säger kommunstyrelsens ordförande i Timrå, socialdemokraten Stefan Dalin.