Bulkteam antar koncernnamnet Powder-Trans

Publicerad fre, 04/16/2021 - 11:21

Det finska bulklogistikföretaget Powder-Trans, som länge drivit verksamhet i Sverige, kommer under året att samla all verksamhet under varumärket Powder-Trans. Det innebär att dotterbolag Bulkteam AB byter namn till Powder-Trans Sweden AB.

Powder-Trans-koncernen började köra i Sverige år 1982 och grundade ett dotterbolag här 2009. År 2014 blev Powder-Trans hälftenägare i det nygrundade svenska bulklogistikföretaget Bulkteam AB. Sedan år 2019 har Powder-Trans varit ensamägare till Bulkteam och det svenska bolaget har varit ett dotterbolag i koncernen. 

Verksamheten i Sverige svarar idag för en tredjedel av hela koncernens transport- och övriga logistikuppdrag. Nu samlar koncernen all nordisk verksamhet under samma varumärke.

– På detta sätt kan vi även förtydliga vår helhetsverksamhet mot våra kunder. Det kommer också att förstärka vår närvaro som ett nordiskt bolag och våra framtida satsningar i Sverige, säger Fredrik Blomqvist som är vd för koncernen.

Namnändringen på skyltar, fastigheter och fordon kommer att genomföras successivt under hela år 2021. Bolagets egen fordonsflotta har fram till nu haft både Powder-Trans och Bulkteam-branding. De åkerier som är underleverantörer till koncernen kommer precis som tidigare även ha sitt eget åkeris profil på fordonen. Men Powder-Trans logotyper kommer i allt större grad att synas på dessa fordon. Bulkteam kommer att fasas ut som namn, men kvarstår som ett binamn till Powder-Trans Sweden AB. 

Namnändringen kommer inte att inverka på verksamheten, som fortsätter på samma sätt som tidigare.

Nu blir det Powder-Trans för hela slanten även i Sverige.