Budcompaniett öppnar säkerhetsparkering

Publicerad ons, 03/11/2020 - 15:37

I mitten av mars i år öppnar Budcompaniett en säkerhetsparkering i Stockholm-Årsta, tio minuters bilväg från Stockholm city, och kommer att hyra ut lastbilparkeringar för åkerier som har problem med, och som är i behov av att hitta säker nattparkering för sina fordon. 

Budcompaniett

Budcompaniett vänder sig till åkerier, speditörer, förmedlare, maskinentreprenörer och andra företag som är i behov av sådana uppställningsplatser för alla typer av lastbilar och olika maskiner.


- Vi har en yta på 15 000 kvadratmeter som vi just nu är inne i slutfasen med att färdigställa för att kunna hyra ut platser samt att ha parkeringsplatser för våra egna fordon, säger Budcompanietts vd Owe Larsson till Svensk Åkeritidning. Området är belyst och inhägnat med stängsel och elektrisk grind för in- och utpassering. Rondering av vakt kommer ske varje natt.  Det finns även bajamaja på området.


Tidigare hade Ica en logistikanläggning på detta område, men för en tid sedan revs byggnaderna och Budcompaniett övertog denna yta. Sedan tidigare finns Budcompanietts kontor och terminal på grannfastigheten till det markområde där säkerhetsparkeringen kommer att finnas.

Budcompaniett, som bildades 1988, är ett av Stockholms största budbolag.


Cirka 80 procent av Budcompaniets transportuppdrag utförs av bolagets egna lastbilar och anställda förare och cirka 20 procent utförs av andra åkerier som Budcompaniett samarbetar med.


- Till skillnad från många andra budföretag så är våra chaufförer anställda med kollektivavtal och schyssta villkor, säger Owe Larsson. Det innebär att alla medarbetare delar vår värdegrund när det gäller service och bemötande. Vi känner våra kunder och våra kunder känner våra förare, vilket borgar för ett gott samarbete.  En annan styrka är vår flexibilitet, för oss är olika typer av transporter inga problem.


I fordonsparken, som består av cirka 80 fordon, finns allt från cyklar, motorcyklar budbilar och lastbilar med släp.


- Vårt läge i Årsta är strategiskt, med direkt åtkomst till Stockholms stora transportleder, säger Owe Larsson. Vår terminal är den närmaste av alla Stockholms olika terminaler där vi hanterar inkommande och utgående gods.

Budcompaniett har verkat i branschen i över 30 år och har cirka 110 fordon med en årsomsättning på cirka 130 miljoner kronor.