Bondemark efterträder Helmersson som vd för Maserfrakt

Publicerad fre, 09/20/2019 - 08:59

Styrelsen i Maserfrakt med huvudkontor i Borlänge har utsett Per Bondemark, 57 år, till ny vd i bolaget.

Per Bondemark

 

Maserfrakts nuvarande vd Arne Helmersson slutar vid årsskiftet efter 25 framgångsrika år i olika roller inom bolaget.  

Per Bondemark bor i Falun och kommer närmast från SSAB där han under 20 år verkat i olika roller. Idag är han inköpschef för koncernen. Han har tidigare som logistikchef samt platschef för SSAB:s anläggningar i Borlänge och Luleå erfarenhet av att handla upp logistiklösningar

.
- Styrelsen för Maserfrakt är glada över att kunna knyta Per Bondemark till bolaget som ny vd, säger Krister Söderstam, styrelseordförande i Maserfrakt. Vi ser Pers erfarenhet av att leda stora organisationer som en tillgång för Maserfrakt. Vi ser med tillförsikt fram mot ett fortsatt starkt och framgångsrikt Maserfrakt under Per Bondemarks ledning.


Per Bondemark framhåller att det är med glädje men också med stor respekt som han tar sig an arbetet som vd.


- Maserfrakt är ett välkänt och respekterat varumärke och jag hoppas att jag med min bakgrund ska kunna bidra till Maserfrakts fortsatta resa, säger han. Branschen står inför en rad utmaningar, men för de som ligger i framkant tror jag att det finns goda möjligheter att skapa lönsam tillväxt.


Maserfrakt är ett transport- och maskintjänstsäljande bolag med verksamhet i Dalarna och Gävleborgs län. Verksamheten drivs i två affärsområden; Anläggning och Distribution. Bolaget omsätter 2,5 miljarder kronor per år och har 165 anställda fördelade på 16 kontor runt om i regionen. Maserfrakt ägs av 340 enskilda åkeri- och maskinägare.