Bellman växlar upp digitaliseringen med ny tjänst

Publicerad fre, 01/21/2022 - 09:11

Bellman Group inrättade i höstas en ny tjänst som CIO (Chief Information Officer). Nu rapporterar bolaget att det är Gabriella Fällman, tidigare Arvid Nordquist, som har axlat rollen.

Efter drygt 20 år inom Arvid Nordquist-koncernen lämnade Gabriella Fällman i höstas sitt uppdrag som IT-chef och rekryterades till Bellman Group. I rollen som CIO, som även är en ny roll inom koncernen, ansvarar hon för att strategiskt driva aktiviteter och initiativ inom IT-området där koncernen genomgår en omfattande transformation kopplat till plattformsbyte samt digitalisering. 

– Bellman Group växer och med det ställs större krav på våra IT-system. Vi behöver hitta en gemensam IT-plattform, hitta effektivare lösningar och ligga i framkant vad det gäller digitalisering. Med Gabriellas gedigna erfarenhet är jag övertygad om att den resan kommer bli lyckosam, säger Roger Axelsson, CFO på Bellman Group.

Gabriella Fällman ser fram emot en spännande resa med Bellman Group.

– Här ser jag att IT har en viktig roll och är en möjliggörare för att framgångsrikt och parallellt stötta gruppens strategiplan. Jag ser med spänning fram emot att driva redan fungerande processer på ett smartare sätt genom effektiva IT-lösningar, säger hon.

Gabriella tillträdde sin roll som CIO i september 2021.