Alutrans Nostalgikalender för 2020 är här

Publicerad tors, 12/05/2019 - 23:20

Nu finns det möjlighet att skaffa Alutrans Nostalgikalender för 2020.

- När vi började med Nostalgikalendern för fjorton år sedan kunde vi inte drömma om vilken succé det skulle bli, säger Stefan Andersson, Alutrans. Konceptet med en kvalitetskalender i storformat, baserad på lastbilsbilder från förr var helt rätt. Månadsbilder tillsammans med en text som sätter in lastbilen i sin uppgift och tid är ovärderliga. Ett omfattande journalistiskt researcharbete ligger bakom varje månads text. Inga nytagna bilder på renoverade bilar förekommer.

Exempel på månadsbilder 2020 är tre leveransklara Scania-Vabis LS76 med lättdumper till Bilåkarna i Helsingborg. En maximalt upphottad Volvo N12 som gjorde tjänst i Curt Göranssons skogsåkeri i Färila. Eller vänta på vad som hände november månads nya Scania V8 i ASG-trafik. Med många fler!

Stefan Andersson har hållit på med lastbilar i hela sitt liv. På senare år har han blivit känd som kunnig fackpressjournalist där teknik, testkörning samt inte minst nostalgi är huvudämnen.

Det började med modellbygge i mycket unga år och yrkesbanan fortsatte som fordonsingenjör inom släpvagns- och påbyggnadsindustrin. Främst är det intresset för lastbilar som drivit honom framåt. Han har fotograferat fordon och samlat bilder under drygt fem decennier. Det unika materialet ligger nu till grund för Nostalgikalendern.

Första kalendern gavs ut år 2007 och blev en riktig succé bland lastbilsintresserade. Och nu kommer alltså fjortonde upplagan med många härliga gamla lastbilar.