Ahola Transport expanderar inom tempererat gods

Publicerad mån, 01/20/2020 - 14:57

Ahola Transport har per den 17 januari i år tecknat ett avtal om förvärv av affärsverksamhet med Swanline Oü. Affären omfattar Swanlines tempererade transportverksamhet, personal och utrustning. 

Förvärvet omfattar verksamhet med lastbilstransporter av tempererat gods i Baltikum och Norden med en omsättning på motsvarande cirka 10 miljoner kronor (1 miljon euro) per år.

Fem medarbetare som arbetar med Swanlines tempererade transportverksamhet i Tallinn följer med över till Ahola Transport och kommer framöver att ha sin arbetsplats på Ahola Transports kontor i Tallinn.

Förvärvet stärker Ahola Transports position inom nuvarande marknadsområden genom att utöka tjänsteutbudet. Efter avyttringen omstruktureras Swanline och kommer i högre grad att fokusera på sina övriga strategiska affärssegment.

Transportbranschen blir ständigt mer dynamisk och Ahola Transport vill svara på denna utveckling genom ytterligare satsningar på operativ styrning, digitalisering, effektivare kapacitetsanvändning samt nya tjänster med målet att utveckla verksamheten för att bli ännu miljövänligare samt effektivare svara mot kundernas behov. 


- Vi är nöjda med detta arrangemang som innebär att vi kan erbjuda våra kunder ett utökat tjänsteutbud, säger Hans Ahola, vd i Ahola Transport. Vi tror även att vår långa erfarenhet samt omfattande utvecklingsarbete inom våra befintliga affärssegment kommer till nytta för kunder vars produkter förutsätter tempererade transporter.

Swanlines vd Joonas Seppälä ser också förvärvet som en bra lösning. 


- I och med detta arrangemang kommer vi att kunna fokusera på att ytterligare utveckla våra övriga segment i enlighet med vår strategi, medan den avyttrade verksamheten fortsätter att utvecklas i kunniga händer, säger han.

Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpesumman.