Nya inresebegränsningar i Danmark

Publicerad 2021-02-08 / 14:02 av Charlotta.Nilsson i Corona

Från den 7 februari 2021 gäller nya begränsningar i Danmark. Från midnatt måste personer som kommer in i Danmark testas och isoleras i tio dagar.
Det finns några undantag för detta.

Som förare av godstransporter behöver du inte testa dig vid inresa till Danmark men beroende på omständigheterna måste du isoleras.

Som utländsk lastbilschaufför i Danmark är du inte skyldig att isolera dig medan du arbetar, men du måste isolera dig när du inte arbetar. Du kan isolera sig i fordonet om detta är tillåtet enligt kör- och vilotidsreglerna. Isoleringen kan avbrytas i samband med utförande av arbete, dusch- och toalettbesök i omedelbar närhet till isoleringsplatsen, för inköp av mat och andra nödvändigheter och för att byta isoleringsplats. Högst två personer får isolera sig i ett fordon.

Förare bosatta i Danmark är inte skyldiga att isolera sig om de har ett negativt PCR-test som tas inom 7 dagar före inresa till Danmark.
Personer som har smittats med Covid-19 och kan visa ett positivt testcertifikat (PCR / antigen) som tagits mellan 2 och 12 veckor före inresa till Danmark är undantagna från kravet på isolering.

Mer information från dansk myndighet hittar du här (engelska).