Webbinarium - Så hanterar du ökade drivmedelskostnader

Webbinarium - Så hanterar du ökade drivmedelskostnader

Publicerad 2022-01-24 / 07:21 av Charlotta.Nilsson i Genomförda Event

Den 9 februari bjuder vi in till ett webbinarium som ger dig fördjupad kunskap om prisutvecklingen på drivmedel och hur du som åkeriföretag kan hantera kostnadsförändringar i dina avtal.  

Priset på diesel har ökat med cirka 40 procent på bara ett år. Den snabba kostnadsökningen är en enorm utmaning för många av våra medlemsföretag runt om i landet. Den kraftiga prisökningen på diesel är inget som åkeriföretagen kan stå för själv.

Priset på drivmedel styrs bland annat av reduktionsplikten, tillgänglighet och pris och tillgänglighet på biobränslen, världsmarknadspriser och skattepolitik. Reduktionsplikten beslutades av riksdagen 2018. Drivkraft Sverige reder ut begreppen.

Med SÅ Index kan både säljare och köpare av transporter på ett enkelt sätt reglera kostnadsförändringar vid lastbilstransporter med underlag från SCB, Statistiska Centralbyrån. Det är när förhållandet mellan kostnader och priser bibehålls över tid, som förutsättningar för en hållbar och långsiktig affär skapas för båda parter. Tänk på att det inte bara är dieseln som ökar i pris och ska indexeras. Sveriges Åkeriföretag förklarar.

Webbinariet är kostnadsfritt.

MEDVERKANDE:
Drivkraft Sverige, Ebba Tamm
Sveriges Åkeriföretag, Ulric Långberg

DATUM: Onsdagen den 9 februari 2022
TID: Klockan 13.00 - 14.30
PLATS: Microsoft Teams
ANMÄLAN: Anmälan görs via vår webbokning senast 8 februari. En teamslänk skickas ut till anmälda deltagare den 8 februari.

FRÅGOR OCH KONTAKT:
Charlotta.Nilsson@akeri.se


Varmt Välkomna!
Sveriges Åkeriföretag