Webbinarier om kör- och vilotidskontroll

Publicerad 2023-01-24 / 16:55 av Malin.carlsson i Genomförda Event

Det finns ett flertal djupa fallgropar att hålla uppsikt över och försöka undvika inför en företagskontroll från Transportstyrelsen. Med erfarenhet från många transportföretag som genomgått företagskontroll har Sveriges Åkeriföretag bred kunskap om vad man ska tänka på.

I detta webbinarium delar vi med oss av viktiga tips, strategier och rutiner att arbeta efter när det gäller kör- och vilotider, både i dagligt arbete och förebyggande för att undvika onödiga sanktionsavgifter. Vi går igenom samma information som vid tidigare tillfällen för att ge chans för fler att bli uppdaterade om detta viktiga ämne.

Delta i vårt webbinarium! Endast 50 platser, först till kvarn.

Datum: Fredagen den 28 april
Tid: Start kl 11. Vi håller på ca 45 minuter.
Hur: digitalt via Microsoft Teams

OBS! Antal platser är begränsat till 50 personer. Först till kvarn.

Anmälan: Anmälan krävs och görs via webbokningen. Här hittar du alla våra webbinarier: www.akeri.se/event/boka/webbinarium.

 

Webbaserad online-utbildning i kör- och vilotider

Vi har även en webbaserad online-utbildning i kör- och vilotider som deltagaren går igenom på egen hand.

Att gå vår kör- och vilotidsutbildning är ett snabbt, billigt och smidigt sätt att stärka era kunskaper i hur man ska hantera digitala färdskrivaren.
Detta är en webbaserad onlineutbildning som varje deltagare går igenom själv vid en dator. Räkna med att det tar ca 3 timmar.

Online-utbildningen går igenom följande områden:

  • lagen om kör- och vilotider 
  • vägarbetstidslagen
  • handhavande av digital färdskrivare.

Pris för medlemmar är 595:-/användare och 1 095 kr om du ej är medlem (exkl moms).

Läs mer om vår webbaserade online-utbildning i kör- och vilotider. Där kan du även anmälda dig/din personal. Kontakta oss via utbildning@akeri.se om du vill anmäla flera personer.
 

Bakgrund:
Taket för hur hög sanktionsavgiften kan bli är 1% av företagets omsättning eller högst 800 000 kr. Det kan bli kännbara belopp, särskilt eftersom det inte är en avdragsgill kostnad i bokföringen. Sanktionsavgiften är troligen ändå inte det mest bekymmersamma i sammanhanget. Konsekvenser i form av förlorat gott anseende och kanske till och med åtgärder mot företagets godstrafiktillstånd kan bli ”livshotande” för företaget.
Läs mer om vår tjänst SÅ Analys.

Varmt välkommen!