Vi söker en Site Manager

Publicerad 2024-06-10 / 14:49 av Charlotta.Nilsson i Nyheter

Är du en specialist inom webbutveckling och digital marknadsföring? Vill du vara med och forma framtidens digitala landskap för en av Sveriges största och viktigaste näringar? Då har vi en ledig tjänst just för dig!

Åkerinäringen är en av Sveriges största näringar och svarar mot 3,5% av BNP. Sveriges Åkeriföretag leder och utvecklar en av Sveriges viktigaste näringar mot en hållbar, växande och lönsam framtid. Som en pålitlig, aktiv och nytänkande partner stödjer organisationen de svenska åkeriföretagen att navigera och påverka i en snabbt föränderlig värld.

Under de kommande åren görs nya satsningar på webbutveckling och digitala kanaler för att vidareutveckla medlemsnytta och för att bedriva en mer effektiv påverkan i viktiga frågor för branschen.

För att ytterligare förstärka kommunikationsavdelningen och organisationens digitala närvaro söker Sveriges Åkeriföretag en Site Manager med kommunikationskompetens och erfarenhet av digital utveckling. Webb och övriga digitala kanaler utgör navet i organisationens kommunikations- och påverkansarbete där Site Managern har ett övergripande ansvar för webbplatsens funktionalitet och användarperspektiv.

Din roll
I rollen som Site Manager får du både ta ansvar för organisationens viktigaste kommunikationskanaler och bidra till näringens fortsatta utveckling.

Du kommer arbeta med webbutveckling och optimering av den nya webbplatsen. Här ingår analys av webb och kampanjprestanda för optimering och ständig utveckling av webbplatsen.

Du kommer att driva digitaliseringen av åkeriföretagens medlems- och kundresa, optimera konvertering av olika tjänster och arrangemang och medverka till att utveckla köp- och betalmöjligheter t.ex. för utbildningserbjudanden och medlemsanslutning. Du kommer även att arbeta med löpande digital kommunikation och kampanjer för att stärka Sveriges Åkeriföretags digitala närvaro i linje med strategier och måluppfyllnad. Organisationen bedriver ett omfattande arbete på sociala medier som är en viktig del av detta. 

I den kommande migreringen till nytt CMS kommer du att projektleda och ansvara för implementering och utbildning av den nya webbplatsen. 

Din bakgrund
Vi söker dig med kunskap inom webbutveckling, SEO och digital marknadsföring som har ca 5 års erfarenhet inom området. Du ser vikten av att hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna och agerar proaktivt för att hela tiden hålla organisationen i framkant.

Du har en högskoleutbildning eller motsvarande inom systemvetenskap, digital marknadsföring eller webbkommunikation. Utbildning inom projektledning är meriterande.

Du har erfarenhet av:

  • Leda och driva digitala projekt med kollegor och externa leverantörer
  • Leda, kravställa och upphandla mot externa partners såsom digitala byråer
  • Arbeta med SEO och SEM
  • Webbanalys och konverteringsoptimering
  • Arbete med Sociala Medier
  • Contentproduktion i text och bild

Erfarenhet av front end utveckling och webbdesign är en merit.

Som person är du:

  • Intresserad av samhällsfrågor
  • Resultatorienterad och villig att ta egna initiativ
  • Social, driven, gillar utmaningar och att jobba brett

Bra att veta
Det här är en tillsvidareanställning heltid. Placeringsort är Umeå eller Stockholm.

Du kommer att ingå i kommunikationsteamet i en branschorganisation som företräder en av Sveriges största och viktigaste näringar.

Ansökan
Välkommen med din ansökan. Intervjuer startar vecka 32.

Att arbeta hos Sveriges Åkeriföretag
Hos Sveriges Åkeriföretag erbjuds du ett varierande och stimulerande arbete i en dynamisk miljö där du får stort förtroende att lägga upp ditt arbete som det passar dig. Förutom kvalificerade arbetsuppgifter erbjuds du goda möjligheter till yrkesmässig och personlig utveckling tillsammans med kollegor i organisationen. Vidare har du möjlighet att få vara med och utveckla organisationens affärsverksamhet, kommunikation och affär. Organisationen präglas av högt engagemang, stor nyfikenhet och framåtanda. Som expertorganisation är vi tydliga med att medarbetarna är vår främsta tillgång. Det är en förutsättning för vår verksamhet att du utvecklas och mår bra. Vi värnar om en informell och inkluderande arbetsmiljö där varje individ trivs och blomstrar.

Sveriges Åkeriföretag bildades redan 1917 och är transport- och logistiknäringens branschorganisation. Vi driver transport- och samhällspolitiska frågor i syfte att stärka svensk transport- och logistiknäringens konkurrenskraft och förbättra förutsättningarna att driva företag genom en sund, hållbar och lönsam utveckling. Vi är en ledande branschorganisation med ett starkt varumärke och finns representerade i hela landet och i Bryssel.