Vi söker en jurist till Göteborg

Publicerad 2022-09-09 / 08:52 av Charlotta.Nilsson i Nyheter

Är du en kreativ, driven och social jurist med intresse för samhällsfrågor, digitalisering och företagande? Vill du utvecklas bland annat inom avtals- och transporträtt och hjälpa transportnäringens aktörer när de står inför nya utmaningar? Då är du den person som vi söker!

Sveriges Åkeriföretag

Sveriges Åkeriföretag (SÅ) bildades redan 1917 och är transport- och logistiknäringens branschorganisation. Vi driver transport- och samhällspolitiska frågor i syfte att stärka svensk transport- och logistiknärings konkurrenskraft och förbättra förutsättningarna att driva företag genom en sund och lönsam utveckling. Vi är en ledande branschorganisation med ett starkt varumärke. SÅ finns representerade i hela landet och i Bryssel.

Sedan 2013 har organisationen en central juridikfunktion, SÅ Juridik. SÅ Juridik har totalt fyra anställda jurister, varav tre är placerade i Göteborg och en i Stockholm. Nu söker SÅ ytterligare en jurist till Göteborgskontoret som är beläget i moderna och ljusa lokaler på Fiskhamnsgatan 2.

Arbetsbeskrivning

Hos SÅ Juridik arbetar du självständigt men också teaminriktat i en modern organisation med många olika specialistkompetenser som samverkar. Våra medlemmar utgörs av allt ifrån stora föreningar och bolag till enskilda firmor. Som jurist hos SÅ bistår du medlemmarna med rådgivning inom flera affärs- och branschjuridiska frågor, men där fokus ligger på organisation-, bolags- och avtalsrättsliga frågor. Du kommer också att företräda medlemsföretagen i domstol eller i skiljeförfarande inom exempelvis avtalsrätt, bolagsrätt, transporträtt, köprätt och viss offentligrättslig lagstiftning. I rollen ingår även att stötta dina kollegor internt i juridiska frågor och att leda utbildningar inom juridik. Som jurist hos SÅ får du arbeta med utmanande och stimulerande arbetsuppgifter som varierar beroende på uppdrag, storlek och inriktning på medlemsföretaget.

SÅ Juridik månar om att ständigt utvecklas och öka digitaliseringen av sina tjänster för att kunna bistå och nå så många medlemsföretag som möjligt. Därför driver SÅ en podcast där vi diskuterar aktuella juridiska frågor tillsammans med inbjudna gäster.

Vem är du?

Vi söker dig med juristexamen och som har ett till tre års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom något av rättsområdena avtalsrätt, bolagsrätt, processrätt från exempelvis bolag, juristbyrå, advokatbyrå, offentlig verksamhet eller branschorganisation. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av transporträtt, köprätt eller arbete med offentligrättslig lagstiftning.

Som jurist hos oss kommer du att arbeta brett inom flera rättsområden varför det är viktigt att du är en generalist. Vidare ska du trivas med att tala inför grupp. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på både svenska och engelska, då det ingår internationella kontakter.
Vi tror att du är en prestigelös, lojal, kreativ och engagerad person som har gott omdöme och motiveras av juridiken men även av det samhällspolitiska arbetet. Du kommer att ha många kontaktytor varför vi söker en förtroendeingivande person som har lätt för att skapa goda relationer, är lösningsorienterad och har en god pedagogisk och social förmåga

Vi ser gärna att du som person är nytänkande och som medarbetare uppmuntras du både att ta ansvar och initiativ, inte minst vad gäller digitalisering och utveckling. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Du erbjuds

Som jurist hos Sveriges Åkeriföretag erbjuds du ett varierande och stimulerande arbete i en dynamisk miljö där du får stort förtroende att lägga upp ditt arbete som det passar dig. Förutom kvalificerade arbetsuppgifter så erbjuds du goda möjligheter till yrkesmässig och personlig utveckling tillsammans med övriga jurister och kollegor i organisationen. Vidare har du möjlighet att få vara med och utveckla vår affär. Organisationen präglas av engagemang, nyfikenhet och framåtanda. Som expertorganisation är SÅ tydlig med att medarbetarna är den främsta tillgången, varför det är en förutsättning för vår verksamhet att du utvecklas och mår bra.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sveriges Åkeriföretag med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urval sker löpande så välkommen att inkomma med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ida Odelius på telefonnummer 076 002 69 19 alternativt ida.odelius@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs annonsen hos Jurek.