headerbild gruppbild personal

Vi söker en branschföreträdare i Göteborg

Publicerad 2019-08-30 / 09:14 av Malin.carlsson i Nyheter

Vill du arbeta som branschföreträdare i en spännande, samhällspåverkande och modern organisation? Vi på Sveriges Åkeriföretag söker nu en branschföreträdare till vårt växande kontor i Göteborg. Missa inte chansen att bli en av oss!

Arbetsbeskrivning
Rollen som branschföreträdare innebär att stötta och lämna rådgivning till våra medlemsföretag i frågor som rör exempelvis logistik, vägtrafiklagstiftning, utbildning inom åkerinäringen samt i frågor av enklare juridisk karaktär. Det vardagliga arbetet består huvudsakligen i att planera och genomföra möten med beslutsfattare, förtroendevalda, kollegor inom samma bransch. I ditt vardagliga arbete kommer du dels också att fungera som ett bollplank mot våra medlemsföretag i olika typer av frågor som rör åkerinäringen och dels sammanfatta underlag och skriva utredningar samt remissvar i olika frågor som rör åkerinäringen. Din roll kan också komma att bestå i att ha kontakt med media, såsom radio, tv, tidningar, samt myndigheter t. ex. transportstyrelsen, trafikverket etc.

Vem är du?
Vi söker dig som har minst gymnasial examen och som har erfarenhet av att ha arbetat med liknande frågor hos kommun, företag, landsting m.m. Vi ser att du tidigare har bakgrund som jurist, samhällsvetare, eller annan relevant bakgrund. Du har god vana av att skriva i ditt arbete, är kommunikativ och duktig på att samverka med andra samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har ett självständigt arbetssätt samt kan ta egna initiativ och är van vid att planera, koordinera och hantera digitala system. Vi vill att du brinner för att arbeta för lika villkor och att du har ett intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor.

Du erbjuds
Du välkomnas till en organisation där vi arbetar efter våra värdegrunder; lösningsorienterad, engagerad och professionell. Vi erbjuder en bred roll och ett fritt och självständigt arbete i en medialt synlig branschorganisation. Du möts av ett glatt team i nya lokaler och du kommer till en verksamhet med ett starkt varumärke och ledarskap.

Start
Så snart som möjligt enligt överenskommelse

Lön
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
Urvalet sker löpande – välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Område
Göteborg, Västra Götalands län

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Jurek Rekrytering & Bemanning. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek Rekrytering & Bemanning, Julia Andersson, telefon: 031-712 83 49 alternativt: julia.andersson@jurek.se.

Om verksamheten
Sveriges Åkeriföretag bevakar åkerinäringens intressen och stödjer våra medlemsföretags behov av företagsutveckling, opinionsbildning och lobbying. Vårt mål är att lyfta hela den svenska åkerinäringen, göra näringen mer synlig och höja branschens anseende. Sveriges Åkeriföretag informerar och ger medlemsföretagen råd i bland annat juridiska, ekonomiska och tekniska frågor och vi erbjuder utbildningar och certifieringar. Vi företräder också medlemsföretagen i kontakter med myndigheter, regering och riksdag, intresse- och näringslivsorganisationer. Genom att bevaka näringens intressen, driva på i miljö- och trafiksäkerhetsarbetet och bevaka utvecklingen i branschens omvärld arbetar vi även för en sund och lönsam utveckling av åkerinäringen. Vi är ett team på 42 anställda över landet, varav 6 i Göteborg som samarbetar för att ge våra medlemsföretag den bästa servicen.