Torsten Laksafoss Holbek, vd, NLA

Vi rekryterar ny vd till Nordic Logistics Association 

Publicerad 2020-01-29 / 16:08 av Charlotta.Nilsson i EU

Torsten Laksafoss Holbek tillträder som verkställande direktör för Nordic Logistics Association i Bryssel den 1 mars. Han kommer närmast från Danska Arbetsgivarföreningen i Bryssel. Torsten efterträder Søren Hyldstrup Larsen.

Torsten Laksafoss Holbek, 39, har senast arbetat som senior rådgivare hos Danska Arbetsgivarföreningen. Där har han arbetat med transport- och arbetsmarknadspolitik, och särskilt med mobilitetspaketet. Torsten har över tio års erfarenhet från påverkansarbete i Bryssel. Tidigare har han även varit kontorschef hos den danska europaparlamentarikern Morten Løkkegaard från det liberala partiet Venstre. 

Nordic Logistics Association är den gemensamma intresseorganisationen för Sveriges Åkeriföretag, Norges Lastebileier-Forbund och Danske Vognmænd, där även finska SKAL ingår som stödmedlem. Torsten kommer att ansvara för det löpande arbetet som utgår från det nya kontoret som delas med de tyska och franska åkarorganisationerna. Nordic Logistics Association samarbetar nära med dessa, och sedan i oktober 2019 delar organisationerna kontor. 

Erik Østergaard är ordförande i Nordic Logistics Association och även verkställande direktör i Danske Vognmænd är mycket nöjd med tillsättningen och ser fram emot samarbetet.

Han säger att Torsten och hans redan imponerande karriär i Bryssel kommer att hjälpa NLA att ta ytterligare plats i viktiga sammanhang. Det betyder att de nordiska åkarna återigen har den starkast möjliga intressebevakningen på den europeiska scenen, och att de många och stora frågorna på dagordningen som social dumping, kör-och vilotider, klimatutmaningen och framtidens drivmedel och infrastruktur, hamnar i trygga händer. Tillsammans med kollegorna i Norden, Tyskland och Frankrike läggs nu en extra växel in.

Torsten själv ser fram emot att arbeta för åkeriföretagarna och för transportnäringen i tät dialog med beslutsfattarna i Bryssel. Det väntar många spännande uppgifter med kommissionens fokus på grön omställning, förstärkning av infrastrukturen, och inte minst insatsen för att stärka ordnade arbetsförhållanden för förarna i Europa. 

Torsten efterträder Søren Hyldstrup Larsen som hastigt avled endast 55 år gammal i september 2019.

Tillsammans representerar Nordic Logistics Association cirka 17 000 åkeriföretag. 
 

Torsten Laksafoss Holbek, vd, NLA