Värmlandsföretag syns på Instagram

Publicerad 2021-03-15 / 07:13 av Charlotta.Nilsson i Nyheter

I veckan kommer vi att få insyn i fyra medlemsföretag från Värmland och dess vardag. De tar nämligen över Sveriges Åkeriföretags Instagram. Vi kommer att få träffa Niclas som kör mjölk åt Mejeritransporter, Urban som kör kranbil i sitt företag Gösta Norens Åkeri, Anders som kör anläggningsbil för företaget Grus och Cement samt Anton som kör flisbil till Norge för Kurt Bergströms Åkeri. En härlig blandning med andra ord.

Till Sveriges Åkeriföretags Instagram.

Hej Per Broholm, regionchef för Sveriges Åkeriföretag i Värmland. Vi ska få följa några medlemsföretag från din region i veckan. Vad kommer följarna att få se?
Dom kommer att få se ett urklipp av olika segment i åkeribranschen, från norr till söder i vårt vackra Värmland. Man brukar säga att man är lastbilschaufför för att det så finns många spännande grenar inom detta jobb.


Du har själv drivit åkeri tidigare. Vad är det absolut bästa med åkeribranschen/yrket som lastbilschaufför?
Jag tycker om variationen i detta yrke. Friheten som man brukade prata om är nog mycket ersatt av stress tror jag. Att driva ett åkeri är både en stor utmaning och ett fantastiskt omväxlande jobb där inte en enda dag ser likadan ut.


Vilken typ av innehåll gillar du att följa på Instagram?
När det gäller Instagram så blir nog mest ett slöbläddrande😊

Har du laddat ner Sveriges Åkeriföretags app med Åkerihandboken?
Självklart har jag laddat ner SÅ appen och ser en stor potential med att ha sitt medlemskap i fickan.

Vad vill du se mer av i Svenska Truckers?
I Svenska Truckers skulle jag vilja se mer av olika smarta lösningar för att nå framtidens klimatmål. Intermodala transportlösningar med lastbil-tåg, gasbilar och elbilar. Det finns och kommer många intressanta lösningar på detta.

Nu kör vi! Häng med.

Per Broholm, regionchef Sveriges Åkeriföretag.