Värmande vårvecka på Instagram med Kyl- och Frysexpressen

Värmande vårvecka på Instagram med Kyl- och Frysexpressen

Publicerad 2021-04-19 / 08:01 av Charlotta.Nilsson i Nyheter

Vi fortsätter vår serie med gäster som tar hand om vårt Instagram-konto och fokuserar på medlemsföretag som syns i Svenska Truckers. Vi tackar Foria för en fin vecka och ser fram emot en värmande vårvecka med Kyl- och Frysexpressen. 


I veckan är det ni på Kyl -och frysexpressen som tar över Sveriges Åkeriföretags Instagram. Vad kommer följarna att få se?
– Vi kommer att följa med chaufförer från flera av våra arbetsområden och förhoppningsvis få en bra inblick i deras vardag.

Er verksamhet sträcker sig över flera områden. Berätta lite om ert företag?
– Vi är ett rikstäckande logistikbolag inriktade på tempererad logistik. Vi tillhandahåller tjänster inom lagring, plock och pack, fjärrtrafik och distribution. Våra tempererade terminaler ligger strategiskt utspridda i Sverige.

Åkerinäringen behöver många nya förare de närmaste åren. Vad är det absolut bästa med den här branschen? Varför ska man söka sig hit?
– Dels finns det många olika typer av körningar att välja bland. Förutom varierande fordon kan man arbeta dag eller natt, långa eller korta pass, körningar med mycket eller lite kundkontakt. Det är också väldigt fritt. 
– Sist men inte minst, tryggheten. Är man en duktig chaufför så kommer det alltid att finnas bra jobb!

Svenska Truckers har nypremiär i vår. Er förare Orhan Tuncer är en av deltagarna. Vad är det bästa med serien? 
– Att man får se hur stor variation det är mellan olika chaufförsjobb. Det finns något som passar alla.

Nu kör vi?!
Absolut!