Varierande Insta-vecka med Wiréns

Varierande Insta-vecka med Wiréns

Publicerad 2021-05-03 / 09:34 av Charlotta.Nilsson i Nyheter

Den här veckan välkomnar vi familjära åkeriet Wiréns som tar över Sveriges Åkeriföretags Instagram

I veckan är det ni på Wiréns som tar över Sveriges Åkeriföretags Instagram. Vad kommer följarna att få se?
– De kommer få en liten inblick i vår verksamhet och se hur vardagen hos oss kan te sig.

Er verksamhet sträcker sig över flera områden. Berätta lite om ert företag?
- Wiréns Åkeri startades 1946 av Henrik Wirén som började med 3 bilar i lokal trafik i och omkring Kristinehamn. Verksamheten har sett väldigt olika ut genom åren med allt från grävmaskiner till tankbilar och linjetrafik ända uppifrån Norrland ner till sydligaste Europa. 
– Vi körde tidigt för ASG, redan på 50-talet, och idag står DHL för den största delen av vår trafik som består främst av styckegods där vi trafikerar Mellansverige med Värmland och Kristinehamn som bas.

Åkerinäringen behöver många nya förare de närmaste åren. Vad är det absolut bästa med den här branschen? Varför ska man söka sig hit?
– Det ska ni egentligen fråga våra duktiga förare om och det är kanske något vi kan ge lite olika svar på under veckan. Men att jobba som chaufför är väldigt varierande och ingen dag är den andra lik, du får ett självständigt arbete och möjlighet att komma i kontakt med många olika typer av verksamheter. 
– Omväxlande och kul helt enkelt!

Svenska Truckers rullar i rutan en andra säsong och er förare Elin Klar är en av deltagarna. Vad är det bästa med serien? 
– Att den speglar hur oerhört stor variation det finns inom chaufförsyrket, alltifrån det otroligt viktiga arbetet med att samla in hushållsavfall till specialtransporter med otroliga vikter och längder. Ganska häftigt om man tänker på att i princip allt vi ser omkring oss som människan tillverkat har någon gång transporterats med en lastbil!

– Och en sak till som är bäst med serien, det är att vi får se en del av alla fantastiska tjejer som hittat till branschen. Det är jättekul och visar att yrket passar alla!
 
Nu kör vi?!
– Go go go!