Aktuell från Sveriges Åkeriföretag

Vad händer härnäst?  Vd-brev september 2022

Publicerad 2022-09-09 / 13:32 av Charlotta.Nilsson i Nyheter

Till att börja med vill jag tacka för alla samtal jag haft med er på Elmia. Trots de utmaningar näringen har slås jag av den positiva attityd som finns hos våra medlemmar.

Vi befinner oss i en osäker tid just nu. Priset på drivmedel ökar vilket innebär utmaningar i ingångna avtal och en stor osäkerhet och tvekan inför nyinvesteringar. Krav kommer på att åkerinäringen ska ställa om men vad vågar vi satsa på? Detta togs bland annat upp på panelsamtal och seminarier på Elmia. Vad fick vi för svar undrar ni då men tyvärr finns inget rätt svar att ge. Utgå från er egen situation, era kunder och den infrastruktur som finns i ert område. Vi fortsätter påverka och hålla er uppdaterade.

Inför valet har vi självklart diskuterat våra frågor med politiker, både nationellt och regionalt. Det är svårt att välja vad som är viktigast då det finns så många områden som behöver åtgärdas och som hör samman. Kontroller på väg, väginfrastruktur, sund konkurrens, vinterväghållning, omställning samt skatter och avgifter är ett axplock.

Kom ihåg att vi bara är ett samtal bort för dig som medlem. Har du en branschfråga, en fråga om medlemskapet eller vad Sveriges Åkeriföretag gör och kan erbjuda? Tveka inte att höra av dig.

Telefon: 010-510 54 00
E-post: medlemsservice@akeri.se 


Till vd-brevet

Läs hela vd-brevet och ta del av aktuella nyheter, aktiviteter och medlemsförmåner. 

->>> Till vd-brevet, september 2022