Tove Helgesson - Svenska Truckers 2023

Publicerad 2020-10-11 / 09:10 av Charlotta.Nilsson i Svenska Truckers deltagare

Namn: Tove Helgesson 
Ålder: 29 fyller 30 i januari 2021 
Kör för: Götessons Åkeri AB
Insta: Tove100 


Timmerbilsföraren Tove Helgesson är åter igen med i Svenska Truckers och hon tycker det är superviktigt med programmet.

-    Anledningen till att jag vill vara med i serien är för att jag vill visa svenska folket hur roligt det faktiskt är att köra timmer och arbeta i skogen. Sedan vill jag såklart inspirera tjejer att våga ta steget och göra det som jag gör. Det kan ju inte bara vara en massa gubbar som kör, säger hon med ett stort varmt härligt Tovegarv. 

Hon är övertyga om att serien fyller en stor funktion i att locka flera till yrket.

-    Ja det är säkert många som tittar på TV-serien som inte är chaufförer och det leder till att fler söker. Hon hoppas på att många unga tittar och blir sugna på att testa yrket.

Tove representerade TV-serien tillsammans med Simon Lundman på utdelningen av Kristallen och hon blev ganska chockad när hon insåg att de hade vunnit. 

-    Det trodde jag inte, säger hon

Man riktigt hör hur stolt och glad hon är över priset. Hon är mycket noga med att på inget sätt ta åt sig äran själv. Kristallen är till för precis alla lastbilschaufförer, precis varenda en. Inte bara för oss som medverkat utan alla! Hon har fått en hel del uppmärksamhet efter sin medverkan och det blir ju en del selfies med henne och många kommenterar på sociala media.

Hon tycker att det rullat på fint med inspelningarna den här omgången och hon har såklart haft nytta av sin medverkan i förra säsongen.

-    Ja nu vet jag bättre hur jag skall prata när de filmar mig och allt har gått mycket fortare. Sedan har jag kunnat komma in med lite egna idéer så att det har blivit ett ännu bättre drama än sist. 

Hon ser verkligen fram emot att Svenska Truckers skall börja sändas igen. 

-    Det är jättespännande och jag ser också fram emot att få se de nya chaufförerna som kommer in i serien.

Och skulle det sedan bli en tredje säsong så tvekar hon inte en sekund om frågan kommer.

-    Självklart är jag med igen om jag får, jag älskar verkligen att vara med.