Thomas Sjöstrand

Publicerad 2021-01-21 / 08:44 av Charlotta.Nilsson i Svenska Truckers deltagare

Namn: Thomas Sjöstrand
Ålder: 55 år
Familj: Gift med Marie samt två utflugna söner, Johan och Martin
Bor: Örebro
Kör för: Egna företaget Thomas Sjöstrand Åkeri AB, delägare i Närkefrakt ekonomisk förening. 
Fritid: På sommaren är det segling och att åka Cab som Thomas ägnar tiden åt och på vintern blir det en del utförsåkning och långfärdsskridskor på Hjälmaren.

Ingen kan ha glömt Julbocken som Thomas Sjöstrand satte upp i Örebro under förra säsongen av Svenska Truckers. Det var ett precisionsjobb utan dess like. 
-    Det är ett jobb som jag har gjort ett antal gånger men det var såklart extra roligt att tittarna fick vara med och se på under förra säsongen, säger han glatt. 

Han är mycket nöjd med första säsongen och tycker att programmet gav en rättvis bild av hans arbete.
-    Jag trodde inte att det skulle bli en sådan succé som det blev. Jag har fått väldigt fin feedback från alla möjliga håll när folk känner igen mig från serien, vilket såklart är jätteroligt. 

Thomas har lastbilsyrket i blodet och han är tredje generationen åkare, sonen Martin är också yrkesförare och kör betongbil. Thomas tycker det var roligt med förra säsongen för att programmet verkligen speglade branschens bredd. 
-    Verkligen, jag var imponerad över deltagarnas kunnighet och skicklighet. 

Han tycker också att det var mycket roligt att programmet vann en Kristall. 
-    Ja, att vi jämställs med program som Renées brygga och andra fina TV-serier känns väldigt bra. 

Den här gången tycker han att det varit ännu roligare med inspelningarna. Nu visste han hur det fungerade och kunde lyfta fram mer saker på ett naturligt sätt.
-    Jobbet tog hela dagen och teamet var otroligt bra. De flög med drönare och fick med många olika vinklar från arbetet, förklarar han nöjt. 

Han tror att seriens bredd, med många olika typtransporter som timmerbil, slamsug och inte minst specialtransporterna kan leda till att fler vill in i yrket. Det finns något för alla. 
-    Folk får en helt annan inblick i vårt yrke och jag tror även att det kan leda till att fler tar mer hänsyn i trafiken. Men serien lär ju även folk hur de ska sortera sina sopor. Här gjorde Max ett riktigt bra jobb i första säsongen, säger han och skrattar åt minnet av det avsnittet.

 


 

Svenska Truckers på Viafree

Ni hitta alla avsnitt av Svenska Truckers på Viafree.