Sveriges Åkeriföretag söker jurist till sitt Göteborgskontor

Sveriges Åkeriföretag söker jurist till sitt Göteborgskontor

Publicerad 2020-11-16 / 14:19 av Charlotta.Nilsson i Nyheter

Lyhörd och nytänkande jurist med intresse för digitalisering sökes till Sveriges Åkeriföretag. Här får du som har ett stort engagemang för samhällsfrågor och företagande vara en viktig del av att skapa goda villkor för Sveriges åkeriföretags medlemsföretag.

Sveriges Åkeriföretag (SÅ) arbetar för en sund och lönsam utveckling av åkerinäringen och driver transport- och samhällspolitiska frågor som berör åkeriföretagen. Branschorganisationen SÅ bildades redan 1917 i syfte att stärka svensk åkerinärings konkurrenskraft och förbättra förutsättningarna för att driva åkeriföretag. SÅ finns representerade i hela landet och i Bryssel. SÅ samarbetar med näringens branschorganisationer i andra länder och bevakar tillsammans med dem internationella frågor.

Sedan 2013 har organisationen en central juridikfunktion, SÅ Juridik. SÅ Juridik har totalt fyra anställda jurister, varav två är placerade i Göteborg, en i Stockholm. Nu söker SÅ en jurist till Göteborgskontoret där de huserar i moderna och ljusa lokaler på Fiskhamnsgatan 2. Läs gärna mer på hemsidan www.akeri.se

Arbetsbeskrivning
Hos SÅ Juridik jobbar du som jurist självständigt men också mycket i team där arbetsgruppen hjälps åt att lösa komplexa frågor. Som jurist hos SÅ får du arbeta med utmanande och stimulerande arbetsuppgifter som varierar beroende på uppdrag, storlek och inriktning på medlemsföretaget.

Du kommer att omges av drivna och engagerade kollegor samt få vara med och driva utveckling och förändring nära ledningen i medlemsföretagen. Som jurist hos SÅ agerar du som en juridisk stödfunktion och rådgivare och bistår medlemsföretagen med rådgivning inom alla möjliga affärs- och branschjuridiska frågor, men med betoning på frågor inom arbetsrätt, avtalsrätt, transporträtt samt kör- och vilotider. Vid behov företräder SÅ Juridik även medlemsföretagen i domstol eller i skiljeförfarande. I rollen ingår även att stötta dina kollegor internt i juridiska frågor och att leda utbildningar inom juridik.

SÅ Juridik månar om att ständigt utvecklas och öka digitaliseringen av sina tjänster för att kunna bistå och nå så många medlemsföretag som möjligt. Sedan en tid driver man en till exempel podcast där aktuella juridiska frågor diskuteras med inbjudna gäster.

Vem är du?
Du är en utbildad jurist med minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Vi ser gärna att du tidigare arbetat som jurist på någon annan branschorganisation. Då du kommer att jobba brett inom flera rättsområden är det viktigt att du är en generalist. En stor del av frågorna har koppling till arbetsrätt och avtalsrätt har du fördjupade kunskaper inom dessa områden så är det positivt och tidigare erfarenhet av processföring är en förutsättning. Har du dessutom erfarenhet av exempelvis GDPR, transporträtt eller kör- och vilotidslagstiftning så är det meriterande.
Dina erfarenheter har gjort dig till en pragmatisk rådgivare och du tycker om att arbeta med människor och att ha många sociala kontakter i ditt jobb. För rollen ser vi det som viktigt att du trivs med att tala inför grupp och är mycket bra på att uttrycka dig i både tal och skrift på både svenska och engelska. I rollen ingår en del internationella kontakter.

Vi ser att du är en person med gott omdöme som motiveras av juridiken men även av det samhällspolitiska arbetet. Medlemsföretagen är allt från stora föreningar och bolag till enskilda firmor vilket ställer krav på gott omdöme och prestigelöshet.
Du kommer att ha många kontaktytor varför vi söker en förtroendeingivande person som har lätt för att skapa goda relationer, är lösningsorienterad och har en god pedagogisk och social förmåga.

Vi ser gärna att du som person är nytänkande och inte bara vill följa i gamla hjulspår. Som medarbetare uppmuntras du både att ta ansvar och initiativ, inte minst vad gäller digitalisering och utveckling.

Stort vikt fästs vid personlig lämplighet.

Du erbjuds
Som jurist hos Sveriges Åkeriföretag erbjuds du ett varierande och stimulerande arbete i en dynamisk miljö där du får stort förtroende att lägga upp ditt arbete såsom det passar. Förutom kvalificerade arbetsuppgifter så erbjuds du goda möjligheter till yrkesmässig och personlig utveckling tillsammans med övriga jurister och kollegor i organisationen.

Organisationen präglas av engagemang, nyfikenhet och framåtanda. Som expertorganisation är SÅ tydlig med att medarbetarna är den främsta tillgången.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Sveriges Åkeriföretag med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urval sker löpande så välkommen att inkomma med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ida Höglund på telefonnummer 0702 94 22 72 alternativt ida.hoglund@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!