Svenska Truckers är tillbaka i TV-rutan

Publicerad 2023-04-18 / 13:24 av Charlotta.Nilsson i Svenska Truckers

TV-serien Svenska Truckers är tillbaka med en ny säsong. Varje måndag klockan 20.00 från den 17 april kan den nya säsongen ses på TV3. Avsnittens sänds även på ViaPlay och på PlutoTV. Den populära Workplace Reality-serien vann sensationellt Kristallen 2020 som Bästa Reality och har varit ett av TV3s populäraste program sedan starten. Programmet är en produktion initierad av Sveriges Åkeriföretag för att lyfta fram en samhällsbärande bransch och det varierande och spännande chaufförsyrket.

Svenska Truckers har varit ett av de populäraste programmen på TV3 sedan start med ständigt ökande tittarsiffror. Varje avsnitt i linjär TV ses i snitt av över 200 000. Programmet belönades 2020 med TV-priset Kristallen för Bästa reality-serie. Kompetenta yrkesmänniskor som visar att de är duktiga på sitt yrke blir ett ärligt, populärt och engagerande TV-program.

– Dubbla sökanden till många studieplatser och fullt på många utbildningar tyder på att vi lyckats bra med att skapa ett intresse för åkerinäringen och chaufförsyrket, mycket tack vare Svenska Truckers, säger Richard Gegö, vd på Sveriges Åkeriföretag. 
– Vi märker också ett ökat intresse och förståelse från andra organisationer och verksamheter, vår bransch har en nyckelroll i hela samhället och behöver prioriteras brett i dessa utmanande tider med till exempel höga priser på drivmedel i en osäker omvärld.

I den sjunde säsongen möter vi både favoriter från tidigare säsonger och en del nya ansikten. Några som dyker upp är bland annat Emilia Engström som kör lastbil under jord i gruvan i Kiruna, Mario kör transporter av renar, Cajsa har hela Gotland som arbetsplats och Dennis “Denkan” Andersson ja han kör det mesta! Kär återkomst blir det den här säsongen för timmerbilsföraren Tove, sopbilsföraren Max och mjölkbilsföraren Elin och många fler som håller svenska samhället rullande!

För att läsa mer om programmet, kika in på https://www.akeri.se/sv/svenska-truckers. Säsong sju presenteras av Fair Transport, Circle K, Sveriges Åkeriföretag och Swedol!