Succéserien Svenska Truckers med svenska lastbilschaufförer är tillbaka i TV 

Succéserien Svenska Truckers är tillbaka i TV 

Publicerad 2022-03-21 / 09:17 av Charlotta.Nilsson i Svenska Truckers

Svenska Truckers säsong 5 i Viaplay, Viafree och TV3 från den 4 april.
TV-serien Svenska Truckers är tillbaka med en ny säsong. Den populära Workplace Reality-serien vann sensationellt Kristallen 2020 som Bästa Reality och har varit ett av TV3s populäraste program sedan starten. Programmet är en produktion initierad av branschorganisationen Sveriges Åkeriföretag för att lyfta fram en samhällsbärande bransch och det varierande och spännande chaufförsyrket.

Svenska Truckers har varit ett av de populäraste programmen på TV3 sedan start med ständigt ökande tittarsiffror, varje avsnitt i linjär TV ses i snitt av över 200 000. Programmet belönades 2020 med TV-priset Kristallen för Bästa reality-serien. Kompetenta yrkesmänniskor som visar att de är duktiga på sitt yrke blir ett ärligt, populärt och engagerande TV-program. 

Rekord i antalet tjejer som söker till transportprogrammet på gymnasiet och ett stort intresse för chaufförsyrket och för hela åkerinäringen i TV-rutan bidrar till att förändra bilden av vår samhällsbärande bransch i en positiv riktning. Vi märker ett ökat intresse och förståelse för det arbete som åkerinäringen utför och vår roll i samhället tydliggörs verkligen. I serien ser vi allt från leveranser av hus, mat, timmer, paket, kemikalier, djur och sopor till avloppsrensning, lyft och asfaltering. Åkerinäringen är både varierande, viktig och spännande.  

I den femte säsongen möter vi både favoriter från tidigare säsonger och en del nya ansikten. Några som dyker upp är bland annat Emina Nilsson från Tomelilla som kör kyl- och frys, Albin Andersson från Segersta som kör långstolpar, Peo Olofsson som kör liftdumper i Åre och Angelica Larsson som kör specialtransporter i Gällivare.

För att se alla deltagare kika in på https://www.akeri.se/sv/svenska-truckers