Stor påverkan på E4:an mellan Åby och Norrköping under vecka 44 och 46

Publicerad 2020-09-29 / 12:58 av Charlotta.Nilsson i Nyheter

Den befintliga järnvägsbron för Södra över E4:an mellan Åby och Norrköping ersätts med två nya järnvägsbroar som kopplas in i Södra stambanan. Detta påverkar vägtrafiken på E4:an under bron som kommer stängas helt vissa tider. 
 
Arbetet är redan igång, men de stora åtgärderna sker i vecka 44 och vecka 46 då E4:an kommer att vara helt avstängd vissa tider. Detta kan påverka er transportplanering då trafiken kommer att ledas om. Ombyggnationen beräknas vara helt klart i december 2020.

De stora händelserna:

  • Järnvägen (Södra stambanan) kommer att vara avstängd mellan Katrineholm och Norrköping under vecka 44 från tisdagen 27/10 kl. 05.00 till söndagen den 1/11 05.00. Under denna tid är även Nyköpingsbanan avstängd (den enkelspåriga järnvägen som går mellan Åby och Järna via Nyköping). Från söndagen 1/11 kl. 05.00 till torsdagen 5/11 kl. 05.00 kommer ett spår att vara öppet för trafik, och då öppnas även banan mot Nyköping. Det här vet järnvägsföretagen om och resenärerna får vända sig till respektive järnvägsföretag för att ta reda på hur deras resa påverkas. Det är under denna avstängning som de nya broarna och ett nytt ställverk kommer att kopplas in i Åby. 
     
  • Helgen vecka 46 kommer de gamla broarna att rivas och under den tiden så kommer ett spår vara avstängt på järnvägen mellan Katrineholm- Norrköping (Nyköpingsbanan kommer att vara öppen för trafik)  och det är då som vi stänger E4 helt för trafik. Vägen blir avstängd från Strömsfors ner till Åby. Trafiken kommer under denna helg att ledas från Nyköping via Björkvik och Katrineholm ner till Norrköping (väg 55/56). Detta sker från fredagen den 13/11 kl. 21.00 till söndagen den 15/11 kl.13.00.

 
På projektets webbsida finns mer information som ständigt är aktuell.  


Kontakt och Frågor

Frågor om arbetet besvaras av projekt Ättetorpsbron på Trafikverket. Dess talespersoner är projektledare youssef.hassib@trafikverket.se och delprojektledare henrik.skold@trafikverket.se